dinsdag 8 januari 2019

Onder de inzenders verloten we een prijs....

Vandaag hadden we post. Dat hebben we wel vaker maar dan is het meestal geen leuke post. Het zijn dan rekeningen of brieven van de bank of iets over de auto etc. Gelukkig valt dat deel onder Gerrit's taak en hoef ik me daarmee niet te bemoeien. Maar vandaag hadden we ook nog een ander soort enveloppe bij de post. Kijk zo'n enveloppe wil ik wel open maken. En wat zat er in.....Een raadselachtig 2019 met als afzender JAN en RONJA! Allereerst Jan en Ronja (met wie wij in Groningen aan de Volksuniversiteit 4 jaar op Zweedse les hebben gezeten) heel erg bedankt voor jullie kaart. Wat leuk om weer iets van jullie te 'horen'!! Jan en Ronja hebben een cryptogram op de nieuwjaarskaart staan, wie hem kan oplossen dingt mee naar een prijs. Nu wil ik altijd heel graag een prijs winnen (zie mijn vorige blogs) en ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig naar de oplossing.  Er is echter één maar. Ik heb nog nooit een cryptogram opgelost, ook nog nooit echt een poging ertoe gedaan.  Ik ben niet zo cryptisch meer van 'recht door zee' Maar dat kun je na Rita Verdonk niet meer zeggen. Maar ik begin enthousiast. Van alle gevraagde woorden dacht ik er eentje te weten. Dat was 'een vis op palen.' Mijn antwoord 'stokvis' paste in de vakjes. Dat stokviswoord kruiste met een ander woord waar ik ook een antwoord op meende te weten. De vraag was ' Hier woont onze student niet', 5 letters. Ik dacht Delft omdat onze Femke hier heeft gestudeerd en het paste in de vakjes. Echter dat antwoord correspondeert niet met de letters van stokvis.  Zo hadden we ook nog de vraag naar het zien van een direct gewicht. Wel, elke ochtend op de weegschaal zie ik mijn directe gewicht maar dat werd niet bedoeld...Lieve Jan en Ronja.....ik ga de prijs niet winnen. Dit gaat mij boven de pet!!
Gerrit en ik wensen jullie ook een spetterend nieuwjaar en Ronja.....Succes op school he! Is dit al je examenjaar?
Zo dat was dus een kaart met een verhaaltje.



Vandaag was een regenachtige dag die overging in sneeuwval. Vanavond is het buiten een beetje wit. Dat staat altijd beter dan het grijs van de regen. Ik ben de hele dag binnen gebleven en heb verder gewerkt aan mijn weef. Heerlijk....kachteltje aan mooi muziekje erbij! Het lastige patroon van de Gåsögon gaat me steeds beter af. Ik hoef vandaag de hele dag niet terug te weven. Op een gegeven moment kom ik aan het einde van mijn ketting. Dan moet ik nog een paar centimeter met kettingdraad weven en dan kan ik mijn kleed losknippen.

 Dat losknippen vind ik een spannend werkje, ik ben altijd bang dat de hele weef dan uit elkaar zakt maar dat valt echt mee. De boel blijft mooi zitten en ik kan de draadjes knopen. Nu de spanning van het getouw gaat klettert er aan alle kanten wat uit. Dat zijn de platte latten die ik gebruik bij het opwinden van de ketting en de stof.
 Ik heb de uiteinden omgezoomd, en daarna kon het kleed op de vloer in de weefkamer.

Ondertussen staat mijn weefgetouw er wat troosteloos bij met al die uitgezakte spandraden. 




Nog even een close-up

 En kijk.....de randen zijn mooi recht geworden.

Na wat aanloopoefeningen is dit dan mijn allereerste werkstuk. Het wordt al tijd voor een tweede!
Misschien vanavond nog wat inspiratie opdoen voor een ontwerp....?


Wordt vervolgd....



Reageren op deze blog:

Dat gaat als volgt:
-      Klik op 'opmerkingen' of 'geen opmerkingen'  voor het openen van het reactieformulier
-      Schrijf je reactie
-      Ben je ingelogd als Blogger klik dan op plaatsen en je reactie verschijnt in beeld onder het blogartikel
-      Ben je niet ingelogd omdat je geen inlog hebt en die ook niet wilt hebben, reageer dan als anoniem en los het puzzeltje op dat je aangeboden krijgt.
-      Zet bij een reactie als anoniem wel even je naam eronder (als je dit wilt) zodat ik weet wie je bent.
-      Ik reageer altijd terug met een berichtje want ik vind reacties superleuk!

-      Reclame reacties worden niet op prijs gesteld en zullen worden verwijderd!
-   Ik heb geen reclame op deze blog en ben dat ook niet van plan zodat mijn info over reacties niet een financiële kant heeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten