vrijdag 21 september 2018

Knud komt langs en de kamer is wit......

Het is vandaag de eerste herfstdag en gelijk hebben we een beste herfststorm. Hij is dermate krachtig dat men hem een naam heeft gegeven 'Knud'. Vanmiddag spoelde de regen door de straat net toen Gerrit even buitenom naar de garage moest om een stukje hout te zagen. Zijn eerste herfstervaring van dit jaar zullen we maar zeggen. Vandaag was het nog wel redelijk warm met ongeveer 20 graden maar vanaf vandaag gaan de temperaturen zakken. Morgen is de gevoelstemperatuur 6 graden zeg de weerapp.
Het deert ons niet want wij zijn lekker binnen aan het werk in de weefkamer. Ik had al geschreven dat het renoveren van deze kamer geen appeltje eitje is. Maar we komen verder. Het plafond zit erin en is mooi wit geschilderd. Vanmorgen heb ik het geschuurd en nog een laatste keer het plamuurmes erbij langs gehaald en daarna in de verf gezet. Het is erg mooi geworden. Gerrit heeft de achterwand vernieuwd. Toen hij daarmee klaar was heb ik die ook maar in de muurverf gezet. Ik ben van plan de muren eerst maar te witten voordat ik ze ga behangen. Dit om kleurverschillen in het behang te voorkomen. 
De andere muren moest ik eerst ontdoen van het oude behang. Het was alsof er wel 10 lagen behang op de muren zat. Soms was er over het behang heen geplamuurd om de boel weer strak te krijgen. Ik dacht we zijn nu toch bezig dus.. alles eraf. Dus de rest van de dag bestond voor mij uit behang  trekken.  Gerrit heeft alle hoeken voorzien van een ferme kit laag en aan het einde van de avond heb ik alle muren in de witte muurverf gezet. We hebben nu een witte kamer. Maar oh.... wat hebben we nog veel werk te verzetten. 
De foto's zijn vandaag niet zo inspirerend, ik heb ze geplaatst ook voor onze eigen documentatie.




En deze fraaie foto toont wel even ons mooie nieuwe plafond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten