zaterdag 15 september 2018

De natuur is van de natuur en wij zijn slechts toeschouwer......




Deze week was dus deels de week van de tuin en volgende week gaan we weer lekker renoveren! We hebben er zin in. Renoveren is iets wat energie kost maar meer nog energie geeft. Ik weet waarover ik het heb, wij zijn hier tenslotte al een aantal jaren aan het renoveren. Ons nieuwe renovatie object is de 'Tussenkamer'. Tussenkamer is natuurlijk wat een rare naam, de officiele naam van deze kamer is 'Mottagningsrum'. Ons huis is namelijk een voormalige dokterswoning en mottagningsrum betekent spreekkamer. We hebben met de renovatie ook eventjes gewacht tot het pensioen daar was omdat het anders teveel op werken zou gaan lijken :) De reden dat wij het tussenkamer noemen is omdat deze kamer is gesitueerd tussen het woondeel van ons huis en ons gastenverblijf.
Aanvankelijk had Gerrit bedacht dat deze kamer biljartkamer zou gaan worden. De kinderen hadden er al hele fantasieën bij zoals een tap met vers tapbier, bitterballen luie lederen stoelen en sigaren etc. Er moest een bord boven de deur komen met de naam van de kamer erop: Heits game-room. Echter.... de biljarttafel zou gemakkelijk in de kamer passen maar dan heb je ook nog de keuen. Die passen niet, te weinig ruimte voor de uitslag naar achteren! De ramen zouden tijdens het biljarten open moeten staan om goed te kunnen stoten. We hebben het idee van een biljartkamer daarom na veel wikken en wegen en meten maar laten varen. Nu wordt het de hobbykamer, de weefgetouwen komen erin te staan. Achter de kamer is nog een kleinere kamer, nu hondenslaapkamer, dat wordt de opslagruimte en naaiatelier.

Vanwaar deze inleiding die niet past bij de foto's. Wel...vandaag zijn Gerrit en ik naar Örebro gereden om daar inkopen te doen voor deze renovatie die morgen van start gaat. We hebben nl bedacht dat we onder het behang of boven de plint, het is maar hoe je ernaar kijkt, een paneel gaan maken. Daarvoor hebben we nu materiaal gekocht en verf. We zouden ook nog een kast uitzoeken voor het naaiatelier maar daarvoor was de tijd tekort.
We hadden namelijk om 16.00 uur afgesproken bij P en J waar we echt heel hartelijk zijn ontvangen en een heel gezellige namiddag hebben doorgebracht. Een eerste kennismaking die zeker een vervolg gaat krijgen. Vroeg in de avond zijn we weer naar huis gereden. Het was een prachtige dag vandaag wat het weer betreft en die prachtige dag gaf ook een prachtige avond! 

Zo reden wij langs het Unden! Ik dacht nog dat in deze mooie schemering ook best zomaar een eland de weg zou kunnen oversteken. We  rijden 's avonds ook altijd heel voorzichtig en kijken goed naar de bermen of er ook overstekend wild is. En ja hoor.....daar stapt ineens de koning van het Zweedse woud de weg over een kleine drie meter voor onze auto. Omdat we hem aan zagen komen konden we goed remmen en liepen zowel de eland als wij geen gevaar. Het was echt een joekel met een groot gewei, zo'n enorme eland heb ik nog niet eerder  gezien. Heel statig liep hij van de ene kant van de weg naar de andere kant, alsof wij daar niet waren. Ik was zo verbijsterd dat ik geen foto heb kunnen nemen, en dat terwijl hij in het volle licht van de autolampen liep. Die eland deed me weer zo beseffen dat de natuur van de natuur is en dat wij daarin slechts gasten zijn. Oh wat was dit mooi! Een ervaring om nooit te vergeten.

Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. Als opmerking van dochter Femke en haar Louis kreeg ik op de familie app door dat ik de naam van de hobbykamer niet goed had vermeld!! Ze hadden voorgesteld de naam 'Heits keus' met nog als aanvulling ' dat ze dat wel een mooie naam vonden!'.
    Je hoeft niet fijngevoelig te zijn om dat te snappen :) :)

    BeantwoordenVerwijderen