donderdag 20 juni 2024

Van Nås naar lägerplats tussen Särna en Idre

 Na een heerlijk rustige overnachting op de parkeerplaats aan het Usken meer reden we woensdagochtend naar Henk en Chang. We waren tenslotte heel dicht bij hen in de buurt en we weten dat ze thuis zijn omdat ze vanuit huis werken. We dronken even een kopje koffie met elkaar, een fika, en daarna zijn we verder gereden. Wat leuk dat dit nu kan. Een vaste bestemming hadden we nog niet maar de gedachten waren om naar de camping in Nås te gaan. Nås is een heel klein dorpje in Dalarna en de camping aldaar is niet heel erg groot maar wel heel gezellig en goed onderhouden. Nicole en John Kloet zijn de eigenaars en hebben het beheer. Hun camping ziet eruit om door een ringetje te halen. Dat laatste wisten we natuurlijk nog niet toen we onderweg waren maar tegen een uur of vier 's middags arriveerden we er en konden we een plekje krijgen voor één nacht. Dit weekend is het namelijk 'Midsommar helg' en dan weet je, dan is alles bezet. Nu behoefden wij ook maar één nachtje dus dat kwam goed uit.

Hier een paar foto's van de camping...

de gezellige aanblik van de receptie

een deel van de camping

hier stonden wij bij 'de berken'

voor de receptie is ook een klein speeltuintje voor de kleintjes

Nås is een klein dorp in midden Zweden, wijds opgezet zodat ik me elke keer afvraag waar het centrum van het dorp zich bevindt :-) en het oogt o zo vriendelijk zo in de zomermaanden.

geen kerkje maar de bewaarplaats van het archief

Wel een kerkje samen met Gerrit en Gösta

Na één nachtje Nås zijn we verder gegaan om ons reisje te vervolgen. Vandaag werd het een langere rit maar ook weer o zo mooi want Dalarna is prachtig!







En wat een drukte op de wegen ook😂.

We reden over Venjan naar Älvdalen.....

het kerkje van Venjan

en daarna over Särna (waar we de laatste boodschapjes deden voor het weekend van Midsommar) richting Idre. 


Het plan was om voor Idre een plek te zoeken op één van de vele lägerplatsen aldaar. Dat lukte! We staan heel mooi op de eerste lägerplats waar ongeveer 10 plekken zijn waarvoor je dan per plaats per nacht 60 kronen moet doneren. Geen geld! Voorzieningen zijn er verder niet. Maar de rivier heb je voor je deur en daarin vind je genoeg water. 

Gerrit en ik oefenen momenteel met een programma om zo weer vijf km. te kunnen hardlopen (joggen). Ik zeg het nog met enige schroom omdat het natuurlijk nog afwachten is of het allemaal gaat lukken. Aan het materiaal zal het niet liggen. We hebben nu allebei een paar Asics loopschoenen model Nimbus 26, een variant met een goede demping. Gerrit wilde weer proberen te lopen omdat hij vaak kampt met rugklachten en hoopt, net zoals dat in het verleden het geval was, dat het lopen hierop een goede uitwerking heeft. Zelf wil ik ook al heel lang iets doen om mijn fysieke conditie te verbeteren dus ben ik een week na hem  ook gestart met 'Get running'. We zijn nu een paar weken onderweg en tot nu toe gaat het goed. Zelfs mijn probleemknie houdt zich goed en ik hoop natuurlijk dat dit zo blijft. Vanochtend vroeg had Gerrit al zijn trainingsrondje gelopen en vanmiddag toen we ons hadden gesetteld en Gösta uit hadden gelaten liep ik nog mijn rondje. Na het hardlopen had ik het lekker warm gekregen en nam ik een duik in het ijskoude water afkomstig uit de Noorse bergen. Daar fris je lekker van op!  



hup daar gaat ze!


Wat een dag! Heerlijk ook met dat zomerse weer. We treffen het maar weer!!

Dit was het weer voor vandaag, nog even een kaartje van waar we zijn en een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten