woensdag 26 juni 2024

Östersund (Lit)

Twee dagen stonden we op de camping te Lit. Een goede camping met een heel fijne atmosfeer. Alles richt zich erop dat gasten zonder stress hun verblijf kunnen hebben. Zo staat er bijvoorbeeld bij de plek waar je de WC kunt legen op een aanwijzing....'' Wanneer je als niet verblijvende gast gebruik maakt van deze voorziening willen we je vragen om hiervoor 50 kronen te doneren bij de receptie.'' En zo staat er bij de doucheruimte een aanwijzing met ongeveer deze woorden....'' We naderen nu het hoogseizoen en met veel gasten op de camping willen we jullie vragen de douchetijd te beperken zodat iedereen kan genieten van warm water.'' Verder stonden er overal bloemen en waren de doucheruimtes heel erg vriendelijk en huiselijk aangekleed. Dus kom je voorbij en zoek je een plek dan kan ik zeggen dat Lit een fijne camping is.

Omdat we hier nu twee nachten stonden konden we ook gebruik maken van de meegenomen fietsen!

We maakten een prachtige fietstocht langs de Indalsälven. 

We kwamen voorbij 3 ski pistes. Dan moet je even je interne beeld van de skipistes in Zwitserland en Oostenrijk deleten. Hier ziet dat er als volgt uit....

De 'Indalsälven' is een grote rivier. Älv is de benaming voor grote en vooral brede rivier en het voorvoegsel geeft de locatie vaak aan. Het was prachtig!




We konden er ook heel mooi met Gösta wandelen. Daarbij maakte ik de onderstaande foto's, even voor de sfeer.....


het fundament van een oude brug vlg ons gebouwd in 1809

De nieuwe brug naast de fundering van de oude brug

een nieuw huis met daarnaast nog een oude houtzagerij (1850)




En dan nog een mooi afsluitend beeld! Prachtige wereld daar.


We wilden ook nog een bezoekje brengen aan Östersund zelf maar het was zo warm dat we Gösta niet alleen in de camper achter durfden te laten. We hebben dit plan geparkeerd tot een volgende keer. Het is ook fijner om met zulk een mooi weer in de natuur te zijn.

Dinsdag zijn we zo rond het middaguur weer verder getrokken. Richting Vildmarksvägen.

Ontvang een warme en vredevolle vakantiegroet van ons en wordt vervolgd.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten