dinsdag 18 juni 2024

We zijn weer even op stap

Nu het huwelijksfeest achter de rug is zijn we weer in staat om aan andere dingen te denken. Maar oh oh wat word je er moe van, van zo'n feestje! En wat kwamen er veel reacties op mijn vorige post, heel erg leuk en heel erg bedankt hiervoor!! Erg leuk om te ervaren dat er zoveel mensen met ons meeleven. Afgelopen zondag zijn we nog even naar  Fredrik en Suzanne toegegaan. Zij zitten ook nog helemaal vol van de belevenissen rond hun huwelijk en hun feest. Deze week moesten ze alweer aan het werk (een huwelijksreisje komt op een later moment) maar het zal niet de meest productieve week voor hen beiden zijn geweest denk ik :-)

Maar goed, weer terug naar normaal, al is vakantie vieren natuurlijk niet helemaal normaal. Het is een feestje maar dan van een ander kaliber. Voordat we weet hadden van een a.s. geboorte en dito huwelijk hadden we al besloten in juni een reis met Bosse te gaan maken. Nu is het juni en het wordt denk ik niet een reis maar een reisje. 

We zijn begonnen met een grote schoonmaak aan de binnen- en de buitenkant. Daar is Bosse erg van opgeknapt. We hebben ook een verandering aangebracht. Voorheen verbleef Gösta tijdens de reis en tijdens de nacht in de garage onder ons bed. We hebben echter besloten om hem in de cabine te houden. Dit geeft ons ook de gelegenheid onze fietsen mee te nemen in de garage. Daarvoor heeft Gerrit nu bij wijze van proef een provisorische stelling voor gemaakt. Mocht het bevallen zo met de fietsen mee dan kunnen we altijd nadenken over een echt fietsenrek in de garage van de camper. De extra vloer in de garage, daar waarop Gösta zijn verblijf had, hebben we weer weggenomen. Nu is het dus weer één grote ruimte.



Het camperwassen moest even tussen de buien door. Ik had ook nog een laatste wasje aan de lijn hangen en dat werd een kwestie van aanknijperen en afknijperen. Het laatste stukje drogen heb ik 's avonds  binnenshuis moeten doen. We hebben overigens 's ochtends en 's avonds de kachel ook een beetje aan want met die heftige buien wordt het best wel koud in huis.


Tussen de buien door is het dan vaak weer prettig zomerweer en soms zelfs te warm op het zuid terras. 
Maar goed.... Bosse is schoon en op maandagavond half ingepakt.
Vanochtend (dinsdag) hebben we de andere helft ingeladen. Eerder vandaag konden we ook niet weg want Gösta moest zijn vaccinaties nog hebben. Door alle drukte van de afgelopen tijd hadden we daar net niet meer aan gedacht. Gelukkig konden we gisteren na een belletje voor een afspraak nog diezelfde dag met hem langskomen. Nu is dat allemaal weer op orde.

Om 12.00 uur zijn we gaan rijden. De eerste stop was bij een winkelcentrum. Niet onze favoriete camperlocatie maar we moesten nog een paar boodschapjes halen. Waaronder een extra slot voor onze fietsen.

We hebben nog geen vaste eindbestemming voor dit reisje. We rijden in elk geval richting noorden. Ik denk dat de weerberichten de route zullen gaan bepalen. De Lofoten (het aanvankelijke plan) zal het zeker weten niet worden, dat kan wellicht een ander jaar wel eens. We zijn er  al eens geweest maar we willen er graag nog een keer naartoe.

We staan nu op onze eerste stop, een prachtige plek met uitzicht op het meer 'Usken' in de buurt van Nora. Heel mooi hier! Eigenlijk vlakbij waar Henk en Chang en Emke wonen. 

De plek waar we staan is geschikt voor één nachtje en morgen scharrelen we weer verder. 

                           Het meer Usken aan de 'Tre sjöar väg'

We staan bij rastplats Dykatorp

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....

2 opmerkingen: