vrijdag 14 juni 2024

Wat een leuke tijd ligt er nu achter ons


De weken die nu weer achter ons liggen worden natuurlijk gedomineerd door een prachtige bruiloft. Wat was het bijzonder! Eerst al het decoreren van de feestlocatie. Ik zag daar aanvankelijk wat tegenop maar de plannen waren helder geformuleerd. Een decoratie in de sfeer van 'Midsommar'. Dus veel bloemen uit het veld, wat berkentakken, hier en daar een lichtje en wat witte lakens langs het plafond om een knusse sfeer te creëren. Vrijdag konden we van start met de decoratie en de daarop volgende zaterdag 2024-06-08 vond het huwelijk plaats.


Wat een mooi bruidspaar (al besef ik natuurlijk dat ik niet objectief ben). Ik vond ze er samen zo prachtig uitzien. 
's Ochtends ging Suzanne naar de kapper en Femke en ik gingen mee als gezelschapsdames. Dat had niet gehoeven want Suzanne zat heerlijk te kletsen met de kapster die ook haar make-up verzorgde. Wij zaten er echter heel gezellig met een hapje en een drankje.

de gedecoreerde feestlocatie

Het gaat te ver om hier de hele huwelijksdag te beschrijven maar ik kan het samenvatten met de woorden dat het een heel groot feest is geworden met al hun vrienden en naaste collega's. 

de huwlijksceremonie in de kerk van Hjo

Op de foto hieronder zie je Fredrik en Suzanne zitten onder de huwelijkspoort die Gerrit voor hen had gemaakt en die ik had gedecoreerd met prachtige veldbloemen en Seringen takken. Op dit moment zitten ze te luisteren naar de speech die Gerrit voor hen had gemaakt en die helemaal in het Zweeds werd gehouden zodat iedereen mee kon luisteren.


Als familie hadden we een ludieke huwelijksquiz a la 'kopspijkers' gemaakt, die door Henk voor het voetlicht werd gebracht. Hierin ging het vooral om overeenkomsten en tegenstellingen tussen Nederland en Zweden. Het was hilarisch en we hebben er tijdens het proces van maken al smakelijk om moeten lachen maar de presentatie was helemaal het toppunt. Fredrik won nipt! en kreeg een mooie prijs.

Na een heerlijk en heel gezellig diner werd er tot diep in de nacht gedanst. Gerrit en ik hebben de hele avond op de dansvloer gestaan. Zelfs Femke danste nog mee met haar dikke buik evenals de rest van de familie.


Van tevoren hoop je natuurlijk op een onvergetelijke dag en dit lijkt heel goed gelukt!!

De volgende ochtend hadden we nog een afsluitend ontbijt met elkaar en daarna was het een kwestie van de boel weer opruimen en daarna bijkomen van alles.

Iedereen ging weer zijns weegs, Femke en Louis en Julian bleven nog een weekje bij ons. We hebben het heerlijk gehad en konden zo met elkaar ook nog net even Chang haar verjaardag vieren.

Vandaag zijn ze weer vertrokken en het is nu weer stil in huis. Gerrit en ik poetsen deze week de boel weer  en trekken daarna ons eigen plan. Over naar normaal!

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....





 

6 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe het daar toe gaat.

    Ook wij hebben twee dochters die al volop spreken over een huwelijk. Maar die wonen nog thuis, dus spannend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Wilfred, een hele happening zo'n trouwerij!! Een geweldig feest met familie vrienden en collega's en iedereen blijft de hele dag en zoekt zelf een plek om te slapen. mensen komen uit het hele land en kunnen vaak niet diezelfde avond nog terug naar huis.
      Wij hebben er van genoten!

      Groet Johanna

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd nog Johanna met het huwelijk van jullie dochter. Ook voor de moeder van de bruid toch een hele bijzondere dag! Het zag er prachtig uit allemaal. Een echte bruiloft…. het lijkt mij prachtig omdat zo mee te maken. Nu eindelijk weer even tijd voor jezelf. Dat is toch ook weer prettig na zo’n drukke tijd. Geniet van het leven!
    Wij zijn morgen aan de andere kant van het Vättern. We hopen daar op zonnig weer want we gaan daar in het natuurgebied weer lekker wandelen. Noorwegen was prachtig,maar Zweden voelt weer zo vertrouwd. Echt weer volop genieten, ook al regent het vanavond wel hard. Morgen zou het weer droog worden, dus het komt goed.
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha dank voor de felicitatie. We hadden idd een echte Zweedse bruiloft en wat een beleving en zoveel leuke (jonge) mensen die dit met hen wilden vieren. Het was hartverwarmend! Nu even bijkomen. Net als jullie maken we een reisje. We wensen jullie een heerlijke voortzetting toe. Warme groet Gerrit en Johanna

      Verwijderen
  3. Oooh wat mooi! Prachtig bruidspaar! Lokwinske!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja wat stean ze der moai op he! 'It is echt in hiel moai Setje!!'

      Verwijderen