zondag 2 juni 2024

Laat de week van het feest nu maar komen

 Vrijdag gingen we naar Skövde voor het doen van boodschappen. Eerder hadden we al bij de Lidl een mooi poortje gescoord. Dit willen we achter bij de toegang tot de tuin hebben met bovenin een bordje waarop staat 'Gösta's paradis'. Zo benoemen we altijd het stukje tuin dat we voor hem achter ons huis hebben afgezet. Langs dat poortjes hebben we twee klimrozen gekocht een gele en een rode. Nu maar hopen dat ze flink de groei te pakken krijgen en het een mooie poort wordt naar het paradijs. 


Gisteren, dat was zaterdag, hebben we het huis van binnen geschrobd en geboend en alles is nu klaar voor de komende week. Ik dacht ook alle was even aan kant te maken en had zo vier machines vol geselecteerd. Net toen ik er twee aan de lijn had hangen kwam er een wolkbreuk met donderslagen van jewelste en kwam de ene bui na de andere aanzeilen. Zo werd het bij wijze van uitzondering hannesen met de was om het droog te krijgen. Gelukkig klaarde het weer tegen de avond weer op zodat het wasrekje in de zon kon staan en de was toch nog lekker droog waaide in de wind.

Je ziet het niet maar hier zitten we aan de thee en het plenst en het is heel warm.


Toen het eenmaal weer droog was en we de badtunna hadden schoongemaakt en gevuld met schoon water dachten we er nu zelf ook maar in te gaan zitten. Dat was alweer even geleden en dat heeft te maken met de ingreep aan mijn ogen. Ik mocht een tijdje niet in de sauna en heb zodoende die activiteit wat uitgesteld. In onze vakantie probeerde ik het voor de eerste keer weer en dat ging prima. Dus nu kunnen we wel weer los in onze spa!

Aanvankelijk zaten we er heerlijk toen de water temperatuur zo ongeveer 30 graden was. Maar het kacheltje brandde nog en zo steeg de temperatuur van het water naar 38 C. Na een hele dag hitte overdag was me dat te warm zodat Gerrit de koudwaterslang er maar in heeft gehangen. Toen ging het weer en zo sloten we de dag bij ondergaande zon en drijvend in de badtunna af. Hoe mooi wil je het hebben na al dat werken dat we hebben gedaan.


Op de foto hierboven heeft Gerrit de kachel net aangestoken, dan hebben we altijd kortstondig rook uit de schoorsteen. Wanneer de kachel en de pijp opwarmen verdwijnt de rook dan weer.


de machinekamer van onze badtunna

Wanneer ik zo een blog ga schrijven over meerdere dagen denk ik altijd van ' wat hebben we allemaal ook alweer gedaan?' Wanneer ik dan de foto's zie dan komen de herinneringen weer terug. Zo ook deze nog die dan weer over de vrijdag gaat.

Voorafgaande aan de boodschappen brachten we een bezoekje aan de 'Erik's Hjälpen' in Mariestad. We hadden immers zolderkamers opgeruimd  en naast spullen die weggegooid konden worden hadden we ook spullen die nog wel een tweede leven kunnen hebben. Die brachten we naar de loppis, een auto vol! het geeft zonder meer een opgeruimd gevoel dat nu alles weg is.


Tot slot nog een foto van een heerlijk ondergaande zon!


We hopen ook voor de komende week op mooi weer. De weerapp is er wat twijfelachtig over. De ene dag voorspelt de app zonnig weer voor de zaterdag (de dag van het feest) en de andere dag zie ik dreigende wolken met regendruppen staan. Het zal in elk geval een stuk kouder gaan worden. Helaas want dit weer verveelde ons nog lang niet. Maar we zullen zien, het duurt tenslotte nog een hele week!

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten