zaterdag 1 april 2023

Geen lang verhaal vandaag

Wel....mijn gebeden zijn verhoord. De hele dag van 's ochtends heel vroeg tot laat op de vroege avond hadden we zon. Mens wat heerlijk toch!! Na een heel aantal donkere dagen op een rij konden we vandaag weer fijn in het zonnetje lopen. De wind was nog koud en de temperatuur niet hoog maar in de zon en uit de wind is het goed toeven.


Er ligt nog steeds veel sneeuw, in totaal is er toch wel 25 cm gevallen. Maar het dooit hard zo in de volle zon.


Ja wij zijn een beetje verzadigd wat betreft de sneeuw maar eerlijk is eerlijk het ziet er fantastisch uit en het intense licht dat is echt heel erg fijn.
Wat ook leuk is, is het volgende....



Dat ziet er toch indrukwekkend uit al die wildsporen in de sneeuw. Dit is in het Vångdalen waar een grote groep reeën leeft. Vandaag zagen we ze niet maar die sporen zijn van hen denk ik.

Vanochtend hadden we ook nog een leuk telefoongesprek met beeld met Jan en Nel. Jan is druk in hun camper aan het werk en had een omvormer geïnstalleerd. Daarover hebben we wat informatie uitgewisseld en natuurlijk ook even over andere dingen gepraat. Leuk! Het gaat hen goed en dat is het belangrijkste!

Vanmiddag gingen we naar Hjo, naar Fredrik en Suzanne. Het is vandaag namelijk Fredrik zijn verjaardag (geen grapje). We hebben hem een lange waterpas en een winkelhaak gegeven. Winkelhaak dat vind ik een leuk woord. Ik heb me wel eens afgevraagd waarom dat ding zo heet. In het Zweeds heet hij ook zo! Het Zweedse woord voor hoek is 'vinkel', de winkelhaak heet hier 'Vinkelhake'. Kijk dat vind ik nu leuke ontdekkingen. Ik fantaseer dan altijd even verder. Winkel en hoek dat heeft in het Nederlands niet zoveel met elkaar te maken, alleen dan dat vroeger, Heeeel vroeger in de tijd van mijn vroege jeugd, op elke hoek van de straat een winkel was, een groenteboer, slager, kruidenier, bakker, sigarenwinkel. Zouden winkel en hoek dan toch dichter bij elkaar staan dan het op het eerste gezicht lijkt? Ik lees op Wiki dat in de 15e eeuw het woord winkel NL eveneens de betekenis had van hoek, net zoals het dat nu nog heeft in het Zweeds. Leuk zo die verbindingen in de taal. Nou ja.... dan zoek ik even verder op Wiki naar de oorsprong van het woord winkel en wat lees ik daar.... Dat het woord winkel (dat van de ondernemer) komt van hoek, omdat vroeger op de hoek van de straat de koopwaar werd aangeboden. Later kwamen daar de winkels. Mijn interne criticus glundert deze keer!
Wij hebben Fredrik van harte gelukgewenst met zijn verjaardag. We troffen ook zijn moeder en die had voor hem een overheerlijke aardbeien slagroomtaart gebakken. Die hebben we met zijn vijven helemaal opgesmuld. 's avonds zijn we met elkaar uit eten gegaan. Het was echt een feestje! Komende week maar weer even op rantsoen! Fredrik heeft een spannend weekend want volgende week maandag begint hij met zijn nieuwe baan. Net als Suzanne wordt hij nu consultant IT en zijn eerste project wordt Volvo. Daar gaat hij aan de slag met een ingewikkelde opdracht die te maken heeft met het uitzoeken wat het meest duurzaam is in alle onderdelen van de Volvo. Daarvoor moet een programma worden geprogrammeerd. Tenminste dat heb ik ervan begrepen. 


De deurtjes van de kast komen een stapje verder maar zitten in een proces van lijmen en drogen dus dat neemt tijd aangezien we er zes hebben.

Door de winkel ontdekking die al schrijvende geschiedde, is het verhaal toch nog ietsje langer geworden dan van tevoren gedacht. Ik hoop maar dat het niet verveelt.

Wel, ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd....







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten