zondag 9 april 2023

Klaar!

 Hij is klaar!! Het is gelukt om alle 6 de deurtjes nog te verven en te monteren. Nu is onze bibliotheekkast helemaal af. Zelf vinden we hem heel mooi geworden. De tussenhal, zoals we de ruimte eerst noemden is nu een heel mooie bibliotheek geworden. Sfeervol en warm van kleur en wanneer je de deuren naar de kamer openzet is het net een verlengstuk van de kamer want de kleuren gaan heel mooi in elkaar over. 

Eerst maar wat foto's van onze bibliotheekkast met deurtjes en knopjes. Eerst een beeld van de deurtjes. Daar hebben zowel Gerrit als ik veel werk van gehad. Gerrit met het timmeren en het bewerken en ik met het schuur- en schilderwerk. Die deurtjes, dat is bijna net zoveel werk als de kast zelf. Maar ze passen goed en het staat mooi en daar doe je het voor. 

Gösta keurt de bibliotheek ook goed, hij ligt er graag op de zachte kleedjes


Het was nog even moed verzamelen 's avonds maar hier zijn we toch zover dat de knopjes op de deurtjes komen. 

En dan tenslotte hier de eindfoto en dan stop ik echt met spammen!


Verder zijn we zaterdag toch nog even met Bosse op stap geweest voor een dagtochtje. We moesten de glycol van de vloerverwarming aanvullen en die glycol (het is er namelijk in verschillende soorten) was tot 14.00 uur verkrijgbaar in Mariestad bij de Mekonomen. We hebben er een bezoekje aan Torsö (een eiland in het Vänern net boven Mariestad waar je via een brug kunt komen) aan vast geknoopt. Op Torsö hebben we koffie gedronken en een wandeling gemaakt. Daarna zijn we weer naar huis gereden.

De laatste sneeuw van deze winter?

We hebben qua weer echt een schitterend paasweekend. De temperatuur is bijna zomers te noemen en bijna alle sneeuw is weggesmolten. Vandaag (zondag) zijn we de hele dag buiten geweest en we hebben zelfs al wat in de tuin gewerkt. Ik had deze week violen gekocht en die heb ik vandaag in de bakjes geplant die elke zomer op de palen staan die de oprit markeren. Meestal kies ik voor blauwe en gele violen, de kleuren van de Zweedse vlag. 


Gerrit is nog wat aan het snoeien geweest en heeft de losse takken uit het gazon gezocht. Zo is er altijd wel iets te doen. 

Aan het einde van de middag kwamen Henk en Chang en Emke aan, ze hadden een goede reis gehad. Wat een vreugde om elkaar weer te zien en wat wordt de kleine meid al groter. We gaan een intensieve periode tegemoet waarin er nog veel gedaan moet worden in hun huis. We zullen zien hoe het allemaal verloopt. 

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......






 


6 opmerkingen:

  1. Dag Johanna en Gerrit,

    Wilde even zeggen dat de kast inderdaad erg mooi is geworden! Complimenten.

    Groetjes,
    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige kast! Jim binne sokke toppers! Groetnis oan Henk! (En fansels de froulju ek mar dy kin ik net).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ha esrder sein hoe knap ik jimme fyn. Cor en gearte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha dat klopt en dat hawwe wy ek lêzen hjer! It is hiel aardich om al dy reaksjes te lêzen!

    BeantwoordenVerwijderen