zaterdag 15 april 2023

Inbraak

Ik was vroeger nooit heel erg lang ziek! Meestal, wanneer ik iets kreeg was het midden in de nacht en dan was het de volgende dag weer voorbij. Zeer efficiënt dus. 

Deze keer is dat anders. We nemen aan dat we de besmetting hebben opgelopen van Henk en Chang (Ik schrijf we want Gerrit is wel een beetje snufferig maar niet ziek)
Zij waren snel weer beter en Emke was een dag heel ziek en de volgende dag weer beter.
We zijn vandaag weer naar Undenäs gereden en daar lig ik nu op bed en ik krijg uitstekende verzorging van Gerrit.



Een ding scheelt ik heb er mooi weer bij, althans gedeeltelijk want gisteren toen ik in de camper lag regende het de hele dag.
Het tafeltje doet me denken aan zo'n ziekenhuis kastje. Een kommetje met yoghurt dat ik verplicht moest opeten een emmertje voor niet nader te omschrijven doeleinden die overigens niet prettig zijn en een glas water voor het vocht (maar ik kan bijna niet drinken) en pillen voor de koorts.

Ik heb hoge koorts, moet veel hoesten, veel slijmvorming in de luchtwegen, ben mijn stem kwijt, heb een bovenmatig pijnlijke keel en ik ben moe en voel me misselijk. Gerrit bedacht ineens om een covid test te toen. We hadden er nog net eentje liggen. Wel dat was snel gepiept en nog sneller duidelijk. Ik blijk nu dan toch Covid te hebben. Na alle vaccinaties en boosters ben ik er toch nog behoorlijk ziek van. Dat valt me tegen van mezelf. Ik hoop nu dat het herstel snel zal inzetten want ik ben het nu al heel erg zat!!

Dan nog een ander serieus onderwerp. Ik zal het eerst documenteren met foto's.







Dat ziet eruit als een inbraak en dat was het ook! In de nacht van dinsdag op woensdag kregen wij een bericht van ons alarm systeem. De sensor in de keuken was afgegaan. We hebben vele sensoren in ons huis en die gaven verder geen probleem aan. De buurman was wakker geworden van de sirene en het rode licht en had gekeken maar niets verontrustends gezien. Wij gingen er daarom vanuit dat het een vals alarm is geweest. Tot we vandaag thuis kwamen. Er misten plantjes uit mijn vensterbank (die bleken overigens buiten op de grond te staan) en ik zag dat het raam op een kier stond. Bij nog een keer kijken zagen we dat er overal splinters hout lagen en dat het hele kozijn ontwricht is. Dat is erg balen!
We hebben de politie gebeld en die kwamen nog diezelfde middag. Ze hebben foto's gemaakt en naar sporen gezicht en verder weet ik niet of ze iets voor ons kunnen betekenen. We hebben hun rapport nodig voor de melding bij de verzekering.
We denken niet dat de inbreker in ons huis is geweest. Vermoedelijk zou hij met één been naar binnen stappen en werd hij toen al gedetecteerd door de bewegingssensor, waardoor de sirene binnenshuis en buitenshuis afgingen. Hij is het denken wij snel weer gesmeerd. 
We missen gelukkig niets maar is toch wel een forse schade, we moeten maar weer zien hoe we dat weer gefixt krijgen. Helaas hebben we geen camera aan ons alarmsysteem gekoppeld. Dat gaan we nu als eerste doen.

Zomaar twee ernstige berichten in één blog, ik hoop de volgende keer met meer positief nieuws te komen.

Heb een goed weekend en ontvang een warme en vredevolle groet van ons.

Wordt vervolgd......



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten