dinsdag 4 april 2023

Zonder titel

We zijn een beetje aan het afronden. Henk, Chang en Emke komen met Pasen en daarna gaan we met hen naar hun huis om dat verder af te maken. Voordat we weggaan willen we nog graag een paar dingen doen. Zoals bijvoorbeeld de deurtjes van de kast. Die krijgen we niet alle zes af maar vier ervan wel. De andere twee doen we later. De appelbomen wilden we graag gesnoeid hebben en dat is gelukt. We wilden graag nog even met Bosse op stap maar dat gaat denk ik niet lukken. We hebben een aantal dagen heel mooi weer gehad maar nu wordt er wederom sneeuw verwacht. Wel.... thuis is het ook prima.
De sneeuw dooit net een beetje weg. Voor ons huis om de ene beuk kunnen we het gras alweer zien, de andere beuk staat nog dik in de sneeuw. 


Ik heb al twee keer de was buiten gedroogd. Hiervoor moet ik wel door een laag sneeuw heen baggeren en daarbij stap ik maar steeds in dezelfde voetstappen zodat de sokken droog blijven. De was ruikt echt zo lekker wanneer het buiten heeft gehangen. Tijdens het opvouwen ruik ik er steeds even aan.

Vandaag heb ik naast de wandeling met Gösta, drie dingen gedaan. 
De was, het interieur van Bosse schoongemaakt en de vier deurtjes geverfd. Toen was de dag alweer voorbij. Terwijl ik met een emmertje en een sopje in de weer was heeft Gerrit de vuilwatertank en de schoonwatertank gereinigd. Die kunnen er nu weer even tegen. Hij heeft ook de 'garage', de ruimte onder de bedden achter in de camper, helemaal schoongemaakt. Dat is namelijk de plek waar Gösta slaapt en je snapt dat daar veel hondenhaar lag. Nu is het daar weer 'spick and span'.


De buitenkant kan ook wel een sopje hebben maar daarvoor is het nu nog te koud. Dat komt later.

De vier deurtjes staan nu in de verf. Binnenkant en buitenkant tweemaal afgelakt. Nu de scharnieren erin en een knopje erop en dan kunnen we zien hoe het staat.


Behalve het nieuws over Trump (ik kan die man niet meer zien zonder misselijk te worden) domineren twee berichten. Het eerste is het overlijden van Jack Vreeswijk (59). Hij is de zoon van..... en was eveneens zanger en liedjesschrijver. Cornelis Vreeswijk is in Zweden echt een begrip en tot op de dag van vandaag is hij nog altijd immens populair. Zijn zoon Jack is altijd een beetje in de schaduw van zijn vader gebleven. Hij was ongeneeslijk ziek.

Het andere nieuws is het NAVO lidmaatschap van Finland. Dat is nu rond, de papieren zijn getekend, de Finse vlag is gehesen en het volkslied gespeeld. De NAVO grens met Rusland is nu verdubbeld. Finland is matig blij en vindt het lidmaatschap incompleet. De eerste actie zal zijn het geven van de goedkeuring tot het lidmaatschap van Zweden. Het wachten is nu op de toestemming van Turkijke en Hongarije. Die landen hebben nog een aantal grieven met Zweden te verrekenen. Hoever dit traject nu is gevorderd is niet duidelijk. Er zal waarschijnlijk veel diplomatiek overleg zijn maar we horen er niet veel van momenteel.

Dan natuurlijk ook in de kranten hier de berichtgeving over het treinongeluk in Nederland. Verschrikkelijk en hoe kon dat gebeuren? Wat een tragedie!
Verder nog ander Nederlands nieuws en wel over het verbod tot nachtvluchten en privé vluchten vanaf Schiphol. Dat nieuws wordt hier positief ontvangen en gespiegeld aan het aantal privévluchten vanaf de Zweedse vliegvelden.

Wel ik stop voor vandaag. 
Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......










 

6 opmerkingen:

  1. Heel erg maar ik had nog niet eerder van Jack Vreeswijk gehoord. Gelijk het filmpje geluisterd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het zei je vergeven natuurlijk. Ik hoorde van hem toen Piter Wilkens, een Friese troubadour, een documentaire had gemaakt rond zijn naar het Fries vertaalde liederen van Cornelis Vreeswijk.

      Verwijderen
    2. https://www.youtube.com/watch?v=jaegFIPC9yo

      Verwijderen
    3. Even er door heen gegaan. Leuk. Ik ga proberen deze een keer te bekijken en hopen dat het Fries geen probleem is.

      Verwijderen
    4. Piter Wilkens is echt een troubadour, heerlijk om naar te luisteren. Fries is een inheemse taal toch, dat moet lukken! :-)

      Verwijderen
  2. In het voetspoor van zijn vader maar dan zonder de scherpe kantjes. Milder en meer aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen