woensdag 12 april 2023

Allemaal ziek

 Ik heb geen foto's voor deze blog. Dat heeft een reden....

Dinsdagmiddag kwamen we aan bij het huis van Henk en Chang en Emke. We hadden allemaal een goede reis gehad. Als eerste werd het meegenomen vinyl laminaat uit de auto's geladen en in de warme kamer gelegd. Daar moet het nu twee dagen blijven liggen voordat het verwerkt kan worden. Na een kopje koffie om even te acclimatiseren gingen allen, behalve ikzelf, naar de bouwmarkt om materiaal te halen voor het aftimmeren van de hal. Ik maakte een fijne wandeling met Gösta en ging daarna nog even met hem in het voorjaarszonnetje zitten. Een goed begin zou je zeggen.


Chang was nog steeds niet helemaal fit en Henk begon zich ook al wat merkwaardig te voelen. We besloten aan het einde van de middag om bijtijds te eten zodat iedereen ook vroeg naar bed zou kunnen zodat we de volgende dag vol energie aan de slag konden gaan.

's Avonds keek ik nog even om het hoekje en vond ik het hele gezin samen in één bed. Allen voelden zich niet goed. Henk vroeg nog hoe ik me voelde en ik vertelde hem dat er bij mij niets aan het handje was.

Ik was nog niet in de camper of ik begon te proesten en het water stroomde me uit de ogen. Dus ook maar vroeg naar bed om daar vervolgens niet in slaap te kunnen komen.

Om half drie, ik was nog steeds wakker, ging het alarm van ons huis af!! Wat een schrik. Het was de sensor in de keuken. Even later kregen we een appje van de buurman die blijkbaar ook wakker was geworden van ons alarm (met buiten een sirene en een rood licht). Hij vertelde ons dat het alarm was afgegaan en achter ons huis licht brandde. Hij had gekeken maar kon niets verontrustends zien.

Was er een inbreker in het huis geweest dan waren alle andere sensoren ook afgegaan. We kregen van ons alarm ook een appje dat de melding was hersteld. Dus de ene minuut een alarm en de andere minuut een herstel. Wat moet je ervan denken....

We nemen aan dat het een vals alarm is geweest. Misschien een spin die over de sensor liep of i.d.

Na het tumult over het alarm viel ik eindelijk in slaap (snap je het nog....) Af en toe werd ik wakker van mijn eigen gekuchel en geproest. De volgende ochtend voelde ik me niet fit. Gerrit doet alsof er niets aan de hand is maar hij heeft her en der ook wat stuwing om het zomaar uit te drukken. Maar niet ziek hoor! Na ons ontbijt ging hij gewoon aan het werk met zijn klus waarvoor hij gisteren materiaal had gehaald. Henk lag op bed, Chang ook en Emke was ook ziek geworden en had koorts. Ik ben ook nog even mijn bed weer ingedoken maar niet zo ziek als de jongeren. Het water liep soms uit mijn ogen en soms hield het niezen maar niet op, soms was het weer een hele tijd rustig. Ik heb nog even wat geslapen. En dat was het. Halverwege de middag bedacht ik me ineens dat we nog met Gösta naar de dierenarts moesten voor de Rabiës vaccinatie en ook voor zijn jaarlijkste vaccinaties en het recept voor Bravecto (teken). We hebben bij Lindesberg een dierenarts gevonden die een inloopspreekuur had voor de vaccinaties. Ze wilde ook wel even een recept schrijven. Gösta vond het allemaal wat minder leuk met die inloop want hij kwam daar vele andere honden tegen, maar wij zijn voor de Rabiës gered door Helena!!!

Dan toch nog even een foto....

De dierenartsenpraktijk van Helena


De dierenarts praktijk was prachtig gelegen op het platteland. Was ik fit geweest dan had ik er zeker van genoten. Gösta niet, hij vond er niets aan. We hebben hem ook op de weegschaal gezet, hij weegt thans 51,4 kg. Dat is te zwaar, we zetten hem nu op dieet. 45 kg of ietsje meer, dat is voor hem een mooi gewicht.

Nu hoop ik maar dat we morgen allemaal weer een beetje beter zijn want dit is zo wel wat een valse start. Ik hoop ook dat we vannacht niet weer een melding krijgen van het alarm in ons huis. Eén ding scheelt, de buurman is nu weer onderweg naar huis. Die houden we niet meer uit zijn slaap. Thomas mocht je dit lezen, heel erg bedankt nog voor je bericht zo midden in de nacht en dat je even hebt gekeken wat er aan de hand was. Zeer gewaardeerd!!

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten