maandag 10 april 2023

De tent in de keuken

Behalve dan dat we het spectaculair vinden om deze paasdagen met H en Ch en Emke door te brengen is de invulling ervan niet heel erg spectaculair. We doen eigenlijk gewone dagelijkste dingen en dat vinden we overigens heerlijk. Dus lekker lang ontbijten, wat bijpraten, wat plannen maken naar de weersvoorspellingen kijken enz. En natuurlijk ook bijkomen van de lange reis.
Een poosje terug hebben we in onze woonkeuken wat meer ruimte gecreëerd door een stoel te verplaatsen naar de woonkamer en een andere stoel, die van Gerrit, te verplaatsen naar een andere hoek. Zo werd het allemaal een stukje ruimer. De mand van onze grote vriend neemt immers ook de nodige ruimte in beslag.

Nu hebben we echter een tent in de keuken staan!!


Kijk eens hoe grappig!! Normaal gesproken staat die tent bij H en Ch in de woonkamer maar omdat ze nu voor langere tijd in hun huis in Zweden zijn hebben ze hem meegenomen. Toen ze hem net kreeg moest Emke er even aan wennen zo vertelde Henk, daarom hebben ze er eerst een poosje met z'n drietjes in gezeten om te spelen. Nu is Henk bijna twee meter dus je kunt je voorstellen hoe opgevouwen ze daar hebben gezeten en dat die tent toen goed gevuld was. Resultaat is wel dat Emke nu graag in de tent vertoeft. Ook wanneer Chang haar voorleest of een spannend verhaal vertelt (tenminste het klink voor mij heel spannend wanneer Chang aan het vertellen is in het Chinees) gaan ze met z'n tweeën in die tent zitten. De tent is ook voor ons volwassenen handig want als Emke gaat slapen ruimen wij haar speelgoed op in de tent en dan is de keuken weer overzichtelijk :-)

Vanmiddag zijn we weer even in Mariestad geweest. Er moest een internet voorziening komen. Er ligt een kabel in de straat maar die moet nog naar binnen worden gelegd en dat neemt tijd. Dat gaan ze pas doen wanneer ze er definitief wonen. Dus nu eerst een tijdelijke voorziening. Dat lukte allemaal goed bij de El Giganten. Eenmaal thuis even uitgeprobeerd en het werkt uitstekend. 
We gingen ook nog even naar de Rusta om daar naar behang te kijken. Meer dan kijken is het nog niet want ze willen eerst weer even in hun huis om stappen om dan vervolgens ideeën uit te werken. Maar goed..... nu weet je even wat het ongeveer kost.


Bij de uitgang van de Rusta stond een mooie stoel met een label waarop een uitnodiging stond tot een proefzit. Wel wij hadden daartoe wel een vrijwilliger!


Toen was de energie ook alweer op (Chang is wat ziek geworden en heeft een fikse verkoudheid opgelopen) en zijn we weer naar huis gegaan. 

Zoals het zich laat aanzien maken we morgen de oversteek naar hun huis. Voordat we dat doen moeten we eerst de 1150 kg vinyl klick laminaat over aanhanger en auto's verdelen. Donderdag kregen wij dat hier op ons adres binnen. Handiger was geweest om het volgende week op hun eigen adres te ontvangen ware het niet dat we het twee weken geleden met 30 % korting konden kopen. Precies van het merk dat ze hadden uitgezocht. 'Een boppeslach'! Ja en daar heb je dan wel eventjes twee keer 1150 kg vertillen voor over toch....

Wel je leest het wel, langzaam maar zeker beginnen we onder stoom te komen. Het mooie voor Gerrit en mij is dat wij niet hoeven nadenken over het 'hoe'. Wij hoeven alleen maar te doen.

Ik hoop dat jullie net als wij fijne paasdagen hebben gehad. De blogjes zullen nu wel weer even ietsje onregelmatiger verschijnen. Maar een vervolg komt er zeker!

Warme en vredevolle groet van ons!

P.S. We kregen veel complimenten voor onze kast waarvoor onze dank. Heel leuk om te bemerken dat het kast proces door zoveel mensen is gevolgd!







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten