maandag 14 november 2022

Loppis

 We doen het na de pandemie minder vaak dan daarvoor, het naar de loppis gaan. Ik moet ook zeggen dat het aanbod in de 'loppisar' (meervoud voor loppis) die wij bezoeken kwalitatief aan het afnemen is. Er zijn veel kapers op de kust (als ik dit zo mag zeggen). Ook in de loppisar worden de spullen duurder, dat is wat ons opvalt. Vandaag hadden we echter zin om naar de loppis te gaan. We kozen voor Mariestad en we arriveerden er precies toen de loppis open ging. Veel mensen stonden al voor de deur te wachten. Een specifieke boodschap hadden we niet echt, gewoon even kijken.

Meestal beginnen we onze zoektocht in de hoek met serviesspullen. Ik kijk vooral naar borden en kopjes met blauwe decoraties, Gerrit is altijd uiterst geïnteresseerd in wit. Hij zoekt naar spullen van Arabia Arctica ik zoek naar spullen van vooral Rörstrand.

In onze keuken heb ik een bordenrek hangen. Hierin staan al jaren een heel aantal borden die ik ergens op een loppis heb gevonden. Ze hebben allen precies de goede kleur blauw. Onderaan het bordenrek zitten 4 dubbele haken die tot op dit moment onbehangen zijn. Daaraan wil ik graag kopjes hebben, ook met blauw. Ik zoek er al jaren naar maar ik heb ze nog nooit gevonden. 

Maar vandaag had ik geluk! Toen ik bij de kopjes stond zag ik ze ineens staan, acht kop en schotels in de kenmerkende kleur blauw en met een Zweeds motief. Eenvoudig maar mooi.

Ik hoopte en verwachtte dat deze kopjes van Rörstrand zouden zijn dus keek ik snel op de achterkant. Ja hoor... helemaal prachtig. Die kopjes die wilde ik wel hebben. En acht stuks is precies het aantal dat ik nodig heb. De acht kopjes kostten samen 30 kronen (drie euro). 

Na drie of misschien wel vier jaar zoeken heb ik ze nu toch gevonden. Wat leuk!

Kijk hier hangen ze......


Ik blijf ook zoeken naar blauwe borden. Soms vind ik er eentje die mooier is dan de borden die ik al heb en dan wissel ik ze om. Zo probeer ik mijn collectie te verbeteren :-) Het maakt het bezoek aan de loppis ook aantrekkelijk als je iets in je hoofd hebt om naar te kijken, het geeft een zekere spanning.

Ik vond vandaag nog iets maar dan niet voor mezelf. Tenminste niet in eerste instantie. Greetje is nog op zoek naar een taartschep. Ooit hadden we er al eens eentje gezien in een loppis in Vadstena maar die vonden we beiden te protserig en te duur. Ik had ook wel een paar keer eentje zien liggen maar die was dan te versleten, (er zijn blijkbaar mensen die erg veel taart eten). Vandaag liep ik in de loppis naar de bak met bestek en daar glinsterden mij twee taartscheppen tegemoet. Ik heb er snel een foto van genomen.

Die foto snel naar Greetje ge-appt. Ze vond ze beide heel mooi en de rechtse taartschep heeft op het uiteinde van de steel precies hetzelfde motief als haar bestek (dat ze ook bij elkaar zoekt op de loppis). Voor de zekerheid heb ik beide taartscheppen gekocht zodat ze kan kiezen. Ze is immers eind december ook jarig. De andere houd ik dan zelf (ik schep de taart tot nu toe altijd met een kaasschaaf dat gaat ook prima). Dan kan ik nu ook eens uitpakken!


Ik denk dat ze deze kiest maar we zullen zien.

We hebben ook nog even gekeken of ze wellicht ook een tafelstoel in het assortiment hadden maar helaas die was er niet. Daarvoor zullen we waarschijnlijk wel even naar de Ikea moeten. 

Zo hadden we een heel leuke en geslaagde middag in de loppis. Het was alweer donker toen we naar huis reden.

Ontvang een heel hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....

4 opmerkingen:

  1. Leuk dat bordenplankje, Johanna, zeker nu met die handige en mooie kopjes. Voor zo’n fijne prijs!
    Soms heb je dat geluk, maar je moet er wel op zoek naar gaan😉.
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja dat maakt het loppis bezoek leuk wanneer je zo iets in je hoofd hebt waarvan je denkt 'als ik dat tegenkom dan neem ik het mee'. Deze keer lag het voor me klaar! Nu maar weer verder met de borden.

      Verwijderen