donderdag 10 november 2022

Blauwe lucht en zonneschijn na een weekje regen


Mijn week is niet zo heel erg spannend nu ik zo alleen thuis ben. Ik doe wat huishoudelijke klusjes en ik wandel met de honden en het plan was om in de tuin in het blad te gaan. Maar we hadden regen en regen zodat ik dit laatste even heb gelaten voor wat het is. Vanochtend echter vertrokken we voor onze wandeling met mooi weer, blauwe lucht en zonneschijn.

gefocust want er staat een ree in het land 


Het was heerlijk in het Vångdalen en ik liep lekker in mijn vestje en toch nog met het zweet op de rug. En dat op 10 november. Toch heb ik de wandeling niet heel lang gemaakt omdat ik vandaag wel 'in het blad' kon.

De keuze was nog even waar te beginnen, voor of achter. 



Ik ben achter begonnen. Eerst al het blad op rijen harken om het daarna met de sneeuwschuiver en de tuinhark in de kruiwagen te deponeren. Ik ben denk ik drie uren aan het werk geweest. Ik denk zo ongeveer 12 grote kruiwagens vol. Het was al donker toen ik stopte zodat ik geen beeld heb van 'klaar'. Dat kan morgen.

Gerrit is gelukkig nu weer thuis, zijn weekend is een dagje eerder begonnen. Morgen gaan we namelijk de griepprik halen, in de kerk waar het vrij inloop is. Deze week kan dat elke dag. Dan is dat ook maar weer klaar. 



Voor iedereen wordt het leven alsmaar duurder. Op verschillende blogs wordt daarover al geschreven. Vorige week keek ik toch wel even op van een prijsverhoging. Ik wilde graag weer een aantal tubes Helosan kopen. Helosan is een fijne zalf voor de droge huid die ik altijd gebruik voor na het douchen. Meestal koop ik een stuk of 5 tubes zodat ik niet misgrijp. Voorheen kocht ik ze voor 60 kronen per tube van 300 gram, dat is ongeveer 6 euro per tube. Vorige week kon ik ze bij de winkel waar ik ze altijd koop niet vinden en ging ik naar een andere winkel. Daar kocht ik ze voor 99 kronen, ongeveer 10 euro per tube. Een verhoging van meer dan 50%. Ik vraag me dan wel even af waar zo'n prijsverhoging dan op is gebaseerd. Uit wraak heb ik maar 3 tubes gekocht deze keer. :-) Overigens stond er vanochtend in de krant dat de inflatie op dit moment 11 % is.

Wel dit was het weer, ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.......










 

2 opmerkingen:

  1. Hej Johanna,
    Ook ik ben fan van Helosan, maar dan de fotsalva, groene tube.
    Ik kwam net op het internet (in Zweden) diverse mogelijkheden voor de blauwe tubes voor minder dan ca 7euro tegen. Dus misschien een grotere bestelling via internet?
    Bij de Coop zijn ze ook goedkoper maar alleen in de 100 gr. versie verkrijgbaar.
    Zelf heb ik nog een doosje met groene tubes gekocht in de zomer, omdat we voorlopig niet in Zweden zullen zijn. Zo heb ik voorlopig nog voorraad. Wel opvallend dat alles zoveel duurder is geworden.
    Sterkte met alle klussen en het project!
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej Jet,
    Ja die Helosan is een heel fijne zalf zeker als je een heel droge huid hebt. Door een dorpsgenoot die mijn blog ook leest, was ik vanochtend al geattendeerd op de mogelijkheid Helosan via internet te kopen bij Apotea.se. Daar kost het 69 kr. met gratis verzending. Dat ga ik nu in het vervolg maar doen. Dank voor het meedenken Jet en een fijn weekend toegewenst!
    Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen