zondag 20 november 2022

De eerste kerstmarkt is alweer geweest

Ik was even twee weken thuis, de tweede week samen met Gerrit. Niet dat we al genoeg hebben van het klussen bij H en Ch, nee we hebben thuis soms ook dingen te doen nu de winter in aantocht is. Zo moesten we de tuin winterklaar maken. Dat laatste is gelukt. Vorige week hebben we de 30 m3 blad opgeruimd. Dat is altijd weer een hele klus werk, gelukkig hadden we deze keer heel lekker weer en weinig wind. Het blad ligt allemaal in de greppel achter ons huis, daar waar we de andere jaren het blad ook gedeponeerd hebben. Daar ligt het prima en het waait er niet weg. Het voelt als een opluchting dat die klus aan kant is. We hebben het gras ook nog een keer kunnen maaien en we hebben bovendien de moestuin winterklaar gemaakt. Heerlijk!


Net toen we het blad aan kant hadden werd het veel kouder en kwam er vorst. Dat betekent dat de winterbanden onder de auto moeten. Die klus daar bemoei ik me niet mee. Gerrit rijdt de auto in de garage en daar kan hij mooi de banden wisselen.

voor nu zitten de gewone winterbanden erom, komt er echt heel veel sneeuw dan hebben we ook nog de spijkerbanden. 

Niet alleen de auto is klaar voor de winter, ook Emke kan de kou weerstaan. Zaterdag was het kerstmarkt in Undenäs, het vroor een halve graad, dat mocht nog geen naam hebben maar er stond een krachtige wind zodat het heel erg koud aanvoelde. Maar zo met de dikke winterjas, de muts en de wintersokken, zo ging het prima. 



Dit weekend kwamen ook S en Fr. bij ons langs om Sevs op te halen maar ook om Suzanne's verjaardag te vieren. Vandaag is ze 32 jaar geworden (waar is die tijd gebleven). Henk had een heerlijk cheesecake gemaakt die we met elkaar hebben opgesmuld.





Sevs heeft bij ons even flink aan zijn conditie gewerkt, we hebben elke dag 7 km met hem gelopen. Hij voelt zich nu heerlijk thuis bij ons, zodat een logeerpartij geen straf voor hem is. Het is een lieve hond.


Vandaag zondag 20 november is ook de eerste sneeuw van het jaar gevallen. Gisteren viel er een minuscuul klein beetje maar dat was bijna niet te zien. Vanochtend was de wereld een heel klein beetje wit. 



Henk appte net nog dat er onderweg, ze zijn vandaag vertrokken naar hun huis en wij volgen morgen, heel veel sneeuw lag. Wij nemen morgen met Bosse de grote weg, die wordt meestal heel goed schoon gehouden. We hebben dan wel 'all weather' banden onder de camper maar hoe goed en betrouwbaar die zijn bij echt winterweer dat weet ik niet. We hebben nog een paar extra velgen en het liefst zou ik daar winterbanden om laten zetten. Daarvoor hebben we nu eerst geen tijd. Morgen wacht ons de klus weer, we zijn weer opgeladen en hebben er zin in!









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten