zaterdag 29 oktober 2022

Het is geen 'klusje'


We zijn weer even thuis. Momenteel schrijf ik niet zo vaak een blog. Reden is dat we druk aan de klus zijn in het huis van H en Ch (zijzelf overigens ook) en de klus locatie (nog) geen goede internet verbinding heeft.  Het uploaden van foto's gaat er slecht waardoor het  maken van een blog me dan net iets te lang duurt.

Op de klus locatie leven Gerrit en ik in de camper, we hebben 'Bosse' meegenomen zodat we toch nog net even het thuis gevoel tegen kunnen komen. 

Het huis van H en C (en Emke) wordt op dit moment steeds minder een thuis omdat we er onderhand heel wat hebben uitgesloopt. Het is de bedoeling dat het een thuis wordt dat voldoet aan hun wensen en met betrekking tot energiezuinigheid, aan de normen van deze tijd.



De Nivell ventilatievloer is inmiddels geleverd en staat in de garage. De meeste vloeren zijn nu kaal, ontdaan van tapijt of parket en van de dekvloer. Voor een groot deel zijn ook de verwarmingselementen weggehaald evenals de bijbehorende leidingen. Die leidingen zaten verzonken in de betonvloer en het wegnemen laat sleuven achter in het beton. Die hebben H en Ch en ik allemaal gevuld met nieuw beton en ook de kanten van de kamer heb ik voorzien van een streep beton. Voor een goed functionerende Nivell vloer is het belangrijk dat er geen lucht van buiten het huis naar binnen wordt gezogen. Dus alle tocht- en muizengaten moeten worden gedicht. Onderlangs hebben we daarvoor een plint gespijkerd en de naden tussen plint en betonvloer dichtte ik met nieuw beton. 

Gerrit is in de keuken aan het werk evenals de elektricien. Die laatste voorziet de keuken van de gewenste stroompunten en Gerrit doet de voorbereidingen voor de nieuwe binnenmuren en het plafond. Hij heeft ook de betonvloer uit de badkamer en de wc weggehaald. Tot nu toe heeft Henk alle vloeren en enkele muren uitgebroken (wat een hele klus was) en hebben we met elkaar het afval steeds naar het stort gebracht zodat het buitenom toch netjes en overzichtelijk blijft.


Nu het slopen zo'n beetje klaar is, zijn H en Ch begonnen met het leggen van de Nivell vloer. Een spannend moment!! Met goed gereedschap lijkt deze klus goed te doen te zijn. 


Zo brengen we met z'n allen onze dagen al klussend door en proberen we tussen de bedrijven door leuke momentjes te creëren. Het is tenslotte ook de bedoeling dat we het wat gezellig hebben met elkaar tijdens deze grote klus. Chang verzorgt de catering en onze kleine Emke. 

Nu is het weekend, wij zijn even naar ons thuis gereden want ook daar gaat alles door. De tuin ligt ondertussen vol met blad. Daar doen we dit weekend nog niets mee omdat nog lang niet al het blad gevallen is. Volgend weekend zien we wel weer.
Vandaag hebben we boodschappen gehaald in Mariestad en dingen gedaan die bij ons eigen persoonlijke levensritme horen. En wie het ook heel fijn vindt weer thuis te zijn dat is onze grote vriend!


Met wie ik overigens elke dag voor het klussen een heerlijke en lange wandeling maak in een prachtige omgeving. Ik geniet daar intens van.




Ontvang een heel hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten