maandag 17 oktober 2022

Een weekendje gezelligheid

We hebben een heel gezellig weekend! Greetje is er nog en Gerrit, Henk en Chang en Emke kwamen vrijdag thuis om een beetje bij te komen van al het harde werken en zondagavond kwamen Suzanne en Fredrik ook nog langs omdat het Greetje haar laatste dag is bij ons in Zweden. Zij gaat maandag weer terug naar Engeland (met een vlucht die haar 11 euro kost :-), maar dat terzijde.
We hebben een fijne week gehad met z'n beiden, gepraat, gewandeld, gekookt en Greetje heeft overdag gewoon gewerkt.

Tijdens die wandeling hadden we regelmatig een ontmoeting met een reebok waarover ik aanvankelijk dacht dat het een haas was. Wanneer ik met Gösta langs het stukje land liep dat je hieronder op de foto ziet dacht ik aanvankelijk een haas te passeren. In de buurt gekomen werden de oren van de 'haas' wel heel erg lang en toen het beestje plots ging staan ontdekte ik dat het een reebok was en nog wel best een grote. Mijn 'hertenjager' werd er helemaal wild van zodat het moeilijk was er een foto van te maken. Ik had het idee dat er iets met het beestje aan de hand is want steeds als wij hem passeerden liep hij heel laat en langzaam weg.




De hele week hadden we prachtig en zonnig herfstweer. Zaterdag zijn we met z'n allen nog even naar het uitzichtpunt gelopen. Echt schitterend al die herfstkleuren.



Gistermiddag zijn we in Karlsborg gaan wandelen. Onze wandeling begon met een zonnetje terwijl het bij ons in Undenäs stevig regende, wij prezen ons gelukkig. Toen we echter op het verste punt van de wandeling waren werd de lucht plotseling zwart. We hebben toen stevig de pas erin gezet terug naar de auto. Daar bijna aangekomen brak de lucht open met een stevig onweer en wel heeel erg dikke hagelstenen. Het is een wonder dat we geen deuken in het dak van de auto hebben gekregen want die hagelstenen waren als knikkers zo dik. Ik heb het zo nog niet eerder gezien.



Snel hebben we Gösta in de auto gebracht en zijn we zelf nog een restaurantje ingedoken voor een kopje koffie. Toen we weer terugreden was het weer droog maar lagen er grote plassen water op de straten.


Morgen gaat alles weer terug naar normaal, eerst vertrekken Henk en Gerrit met Greetje om haar naar het vliegveld in Örebro te brengen. Dat ligt mooi op de route naar waar Henk en Chang komen te wonen. Ik blijf nog even thuis omdat de monteur langskomt om één van mijn wasmachines te repareren. Daarvan sluit de deur denk ik niet goed meer of de sensor is kapot maar hij geeft een foutmelding en start het programma niet op. Dat repareren gaat hier in Zweden wel ietsje anders dan vroeger in NL. Twee weken terug zocht ik op de site van LG (het merk van de wasmachine) hoe ik aan een monteur kon komen. Ik moest een formulier invullen, een week later werd ik gebeld door een monteur en nog een week later komt diezelfde monteur langs om de wasmachine te repareren. Ondertussen ben je dan dik twee weken verder. Nu heb ik gelukkig nog een wasmachine maar anders waren het stevige handwasjes geworden al die tijd. Morgen na de reparatie vertrekken Chang, Emke en ik naar de klus. Ik ga Chang en Emke wat gezelschap houden en wat hand- en spandiensten verrichten. Het zware werk dat laat ik even aan me voorbij gaan (denk ik).

Wel niet spectaculair allemaal maar wel even een impressie. Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......


3 opmerkingen:

  1. Hej Johanna.

    Misschien niet spectaculair, maar wel mooi om te lezen én te bekijken. Wat een mooie foto van het dal achter jullie huis. Die kleuren. Een uitzicht die nooit gaat vervelen!

    Groetjes (nu vanuit Zweden),
    ../Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de herfst is zo heerlijk uitbundig. Nog eventjes en dan vallen alle bladeren. Dan is er voor ons weer werk aan de winkel. Het uitzicht vanuit ons keukenraam dat verveelt ons idd nooit, zo mooi! Daarvan gieten we elke dag weer!

      Verwijderen