woensdag 12 oktober 2022

Geen specifiek onderwerp vandaag

Nu Gösta weer thuis is, voelt hij zich weer helemaal in zijn element. Hier heeft hij de ruimte en hier kan hij lekker loslopen in onze tuin. Ik zie hem dan gelukkig worden (zijn oren flapperen dan tijdens het lopen). Hij plast nu ook weer normaal, d.w.z. tijdens een wandeling een keer of vier. Dat was na het overlijden van Arvid in de war. Toen Arvid er nog was mocht die altijd eerst de plas doen en daarna was Gösta aan de beurt. Toen Arvid er niet meer was, was er ook geen voorplasser meer. Gösta kon met moeite één plasje per dag produceren. Ik werd daar al wat ongerust over maar gelukkig is het nu weer in orde. 

Ik heb vanochtend eerst maar een heerlijke wandeling met hem gemaakt. De hele nacht heeft het geregend maar vanochtend werd het prachtig zonnig weer. Ik kon zonder jas naar buiten toe en had het bijna te warm met mijn warme trui aan. We hebben de wandeling langs 'Roll' gemaakt. Daar heb je altijd prachtige vergezichten.


Vanwege de berichten over de wolf in onze omgeving en vanwege de start van het jachtseizoen heb ik hem ook maar weer een reflecterend jasje aangetrokken.


Verder is mijn dag niet heel spannend verlopen. Die van Greetje overigens wel. Vanochtend was zij wel heel erg blij verrast toen ze in haar email een uitnodiging tegenkwam om te solliciteren naar een positie. Vandaag zit ze de hele dag te schrijven aan haar brief. Ze moet een heel pakket aanleveren met brief, onderzoek dat ze doet, artikelen die ze heeft geschreven etc. Het zou een mooie kans voor haar zijn omdat het profiel van de positie haar op het lijf geschreven lijkt. Het is natuurlijk afwachten hoe het verder gaat verlopen maar spannend is het wel.

Het klusfront heeft vandaag niet geklust. Ze hebben een caravan gekocht. Geen nieuwe natuurlijk maar een tweedehandsje of misschien wel een derdehandsje. Die caravan daarin gaan Henk en Chang en Emke voorlopig wonen. Nu alle vloeren uit het huis verdwijnen is er geen verblijfsruimte meer. Bovendien is al dat geklos veel te lawaaierig voor de kleine Emke. Gelukkig is deze caravan 'winterhard' zodat ze er even mee vooruit kunnen. De caravan staat denk ik voorlopig wel even naast hun huis.

Ik schreef al dat we vandaag zonnig weer hadden, overigens met veel wind. De stroom kostte vandaag bijna niets (26 öre/Kwh). Buiten werken aan de bladeren had geen zin, die waaiden net zo hard weer weg. Wellicht dat ik morgen weer wat dingetjes buitenom kan doen.

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van mij en wordt vervolgd.....







 

2 opmerkingen:

  1. HOOPDAT GREETJE KRIJE KIN WER’T SE GOED YN IS. GEANE HEN EN CHANG FERHUSJE??? HJIR ALLES GOED . OP DE LYTSE KWAALSJE NEI. GOED DAGEN JIM BEIDE. G. EN COR

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej Cor en Geartsje, Wat leuk! ja in plak fine dat by je past.... It is altyd mar wer ôfwachtsje as dat lukt. Wy hoopje it fansels ek foar har. Ja Henk en Chang hawwe fan't simmer in hus yn Sweden kocht en Henk en Gerrit binne der no yn oan 't klussen mei de flier. Dat is noch wol in aardige put wurk. Se tinke tankem meitiid de oerstek te meitsjen. Emke moat earst noch in controle yn it UMCG hawwe foar har heup. Dernei kin har behandeling oerdroegen wurde oan in Sikenhus in Sweden. Fijn om te hearren dat it jimme goed giet. By us is dat ek it gefal, we binne allinich op it stuit wat drok mei fan alles en noch wat dat tiid om efkes rêstich te reflecteren is der net sa. Dat komt wol wer.

    BeantwoordenVerwijderen