zondag 2 oktober 2022

De eerste dag weer thuis

Wat is het toch ook weer heerlijk om thuis te zijn!! We vinden het bijna overweldigend. We gingen weg toen het hier nog enigszins zomerweer was en nu is het echt volop herfst met bladeren in de tuin en de prachtigste herfstkleuren om ons heen. Echt de herfst op z'n mooist. En ik kan het niet laten....... Het is hier zo heerlijk stil! 

We zijn onze activiteiten vandaag begonnen met een heerlijke wandeling. Leuk om te bemerken dat mensen ons begroeten zelfs vanachter het huiskamerraam. Geeft toch een gevoel erbij te horen. We zijn door het Vångdalen gewandeld, de route langs de advocaat en dat is deels door het bos. Kijk eens hoeveel herfst je al ziet. 

Gösta vond het prachtig, hij sprong een gat in de lucht en zijn oren dansten. Dan weet je dat hij het naar de zin heeft. Hij is nog wat aan de magere kant want als we zo op stap zijn dan eet hij altijd slecht. Eenmaal weer thuis haalt hij de schade wel weer in.

Het is ook fijn te bemerken dat het voor ons hier echt als thuis voelt. Dit huis in deze omgeving met al onze spullen erin en met de geschiedenis die wij hier al hebben geschreven doordat onze kinderen, familie en vrienden hier bij ons komen, ons klussen en alles wat wij hier hebben ondernomen. Het is zo belangrijk een thuis te hebben waar je jezelf fijn en veilig voelt. Dat hebben wij hier weer weten op te bouwen en dat is iets wat wij iedereen toewensen.

Weer thuisgekomen van de wandeling gingen we door onze voordeur naar binnen en toen viel mijn oog op de Hosta. Die heeft dit jaar zo bijzonder mooi gestaan, ik heb ervan genoten. Ook nu nog zijn de bladeren, terwijl ze al verkleuren, helemaal gaaf.


Vandaag voelde ik me een beetje moe, van de reis waarschijnlijk. Femke appte ons nog over Julian. Hij is ziek geworden en heeft mogelijk een infectie met hand, voet en mondziekte. Pijnlijke blaasjes overal. Laatst hoorde ik dat mijn achterneefje dit ook had, opgelopen op de dagopvang. Ik kan het me van onze eigen kinderen niet herinneren dat ze dit hebben gehad en ik hoop maar dat het nu aan ons voorbij gaat. We zullen zien.

Met de post kreeg ik in onze vakantie een enquete toegestuurd van de gemeente waarin we wonen. Ze vragen naar mijn ervaringen met een aantal zaken die in onze gemeente worden georganiseerd. Vanavond zal ik de enquete invullen maar ik heb lang niet met alle onderwerpen een ervaring. Vad tycker du om Karlsborg betekent overigens zoiets als 'wat is je mening over Karlsborg'. 


Ik heb vandaag de was gedaan, Gerrit heeft zich bezig gehouden met het opstarten van de verwarming. We hebben de afgelopen zomer een aantal elementen gerenoveerd en in de badkamer is een nieuw verwarmingselement geplaatst geworden. Tot op dit moment stond het systeem om die reden boven nog zonder water. Nu het kouder begint te worden willen we de boel weer opstarten. Op een lage temperatuur wel te verstaan. Nieuw water betekent ook altijd vaak ontluchten. Gerrit loopt de hele dag van onder naar boven met een kopje en een sleuteltje. In de kelder draaide hij, kijkend naar de drukmeter, al aan een verkeerde kraan (er zitten er twee kranen vlak bij elkaar) zodat hij er niet helemaal droog voor weg kwam. Het voorval leidde tot een zelfreflectie die ik hier maar niet zal herhalen. Al mijn zorgvuldig opgehangen overgordijnen hangen nu een beetje troosteloos voor de ramen. Maar alles voor het goede doel natuurlijk!


Net voordat we een paar weken geleden naar NL vertrokken ontdekte ik dat één van mijn vorig jaar aangeschafte wasmachines het niet meer deed. Ik krijg een foutmelding dE 1 en dat betreft een fout in het sluitingsmechanisme van de deur. Mogelijk dat de sensor kapot is. De deur sloot steeds al moeizaam en de betreffende melding kreeg ik al vaker maar verdween dan weer wanneer ik de deur stevig sloot. Nu doet hij het dan helemaal niet meer. Hoe nu verder? Eerst maar eens gekeken op de site van de zaak waar we de aanschaf hebben gedaan. Zij adviseren een reparatieaanvraag bij LG (dat is het merk van de wasmachine). Daar gekeken en ontdekt dat je daar een reparatieaanvraag kunt doen. Dat heb ik nu gedaan en nu maar afwachten wanneer men komt om de machine te repareren.


Gelukkig zit ik nog niet zonder en kon ik vandaag toch nog menig wasje draaien. 

Dit was alweer onze eerste dag thuis. We hebben ontzettend veel zin om even bij Henk en Chang en Emke te kijken naar het klussen in hun huis maar daarmee moeten we nog even wachten. We hebben ook zin om naar Suzanne en Fredrik te gaan om te kijken naar hun nieuwe houtkachel. Die laatste is nu gekeurd door de schoorsteenveger en goed bevonden zodat ze hem nu mogen gebruiken. Eerst de dingen hier thuis op orde brengen en dan richten we de blik weer naar buiten.

Ontvang een heel hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.......










 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten