vrijdag 30 juli 2021

Vrienden worden

De meest intense gebeurtenis van vandaag was de poging om een verbinding te maken tussen Sevs (de nieuwe hond van S en Fr.) en Arvid en Gösta, Fynn hadden we eerst nog even thuis gelaten. Arvid hebben we meegenomen omdat hij de top hond is in onze kleine roedel. We dachten dat wanneer hij toenadering tot Sevs zou zoeken, Gösta zich dan ook zou voegen. En natuurlijk wisten we ook helemaal niet hoe Sevs dit alles zou gaan vinden.
Wel die laatste bleef onder alle omstandigheden heel rustig en liet het allemaal over zich heenkomen. Arvid vond het wel interessant zo'n nieuwe vriend en had er totaal geen problemen mee. Hij liep mooi naar Sevs toe en begon wat aan hem te ruiken en te likken op plekken die ik hier maar niet benoem. Hij wilden hem ook een paar keer bespringen maar die neigingen verdwenen even later, in huis lagen ze gebroederlijk op een kleedje. Dat verliep allemaal dus heel goed.

Arvid en Sevs een whippet en een greyhound

Met Gösta ging het een stuk moeizamer. We hebben ervoor gekozen elkaar buiten te ontmoeten op neutraal terrein. Toen Gösta zijn geliefde vrienden S en Fr. zag lopen met een hond begon hij al gelijk te blaffen en werd hij onrustig. Toen we dichter bij elkaar kwamen blafte hij nog meer en trok hij ook aardig aan de lijn. We verwachtten eigenlijk dat de exposure aan elkaar de spanning bij Gösta wel zou laten afnemen maar dat laatste nam heel veel tijd. Buiten in S en Fr.'s tuin kwam er geen toenadering. Arvid en Sevs zijn toen naar binnen gegaan zodat Gösta eerst weer rustig kon worden. 
Toen de rust was weergekeerd hebben we Gösta ook binnen gelaten. Dat ging redelijk, nog wel een paar blafjes maar het liep niet uit de hand. We hebben toen met operante conditionering (belonen van gewenst gedrag) de boel bij elkaar gekregen en na een poosje konden ze allen rustig bij elkaar in de kamer liggen.
Maar Gösta is nog op zijn hoede, er hoeft maar iets onverwachts te gebeuren en hij staat weer te blaffen. We gaan de ceremonie zaterdag of zondag nog een keer herhalen om het wat te laten inslijpen. We willen namelijk allemaal heel graag dat ze elkaar accepteren en vrienden met elkaar gaan worden. Zo kunnen we immers ook op elkaars honden passen als dat nodig is.


Eerder op de dag heb ik de poets in de huiskamer gedaan. Alles staat nu weer te blinken, het ruikt er naar zeep en olie en alles staat weer op zijn plek. De gezellige rommel (schoenen, boeken, computers, tassen, telefoons en opladers) die het bezoek van de kinderen met zich meebrengt is weer aan kant. Jammer! Nu is het weer een toonzaal want wij leven zelf voornamelijk in de keuken. Maar in elk geval staat de boel nu klaar voor de volgende ontvangst :-) Wanneer die ook mag zijn.


 We hebben nu dan echt een omslag in het weer.


Na een lange periode met prachtig zomerweer met temperaturen zo rond de 30 graden is het nu koud en regenachtig. Vanochtend was het 15 graden buiten en het gaat de hele dag regenen. Voor de natuur is dit zeer welkom, de bomen smachten naar water en het grondwaterpeil was alweer flink aan het zakken. Wij blijven lopen in de korte broek maar verwisselen het hemdje voor een truitje met lange mouwen. Zo gemakkelijk is dat. We hopen natuurlijk dat er na deze periode met regen straks nog een zomerse periode gaat komen, we zullen zien.

Wel dit waren weer onze belevenissen, ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten