zondag 25 juli 2021

Elke dag taart

Mijn laatste blogpost was op 14 juli, vandaag is het de 25e. Het was te druk maar bovendien te gezellig om te gaan zitten schrijven. Een kleine twee weken niet bloggen doet me realiseren dat veel nieuws inmiddels alweer oud is geworden. Het afscheid van Peter R. de Vries, de wateroverlast in het zuiden van NL en andere delen in Europa, de vorming van het nieuwe kabinet hier in Zweden, het tikje dat Hamilton uitdeelde aan Verstappen waardoor hij een zware crash had en uit de wedstrijd raakte. Zo snel gaat de tijd.

Vorige week vrijdag kwamen F en L bij ons aan na een reis vol hindernissen aangaande de uitslag van hun PCR test.  Helemaal uitgeput van de lange reis bij 32 weken zwangerschap moest Femke de eerste dag wel even bijkomen. 


Zo met z'n zessen (H en Ch zijn er ook) hadden we een week vol gezelligheid en leuke uitstapjes. Bovendien hadden we schitterend weer en gaat het hier met de Covid heel goed zodat er weinig belemmeringen waren om dingen te ondernemen. Natuurlijk passen we nog steeds goed op met afstand houden, handen wassen en mondkapjes in de grote supermarkten maar verder gaat het allemaal vrij ongedwongen. Heel bijzonder voor ons om onze (schoon)dochters zo zwanger mee te maken en het zwanger zijn mee te beleven.
 




Bij S en Fr.

Gelukkig ging het met mijn enkel in deze week steeds ietsje beter. Op dit moment loop ik zonder bandage en zonder krukken. Voor kleinere stukje gaat dit prima, langere stukken ietsje minder. Dat komt nog.

Op het moment van schrijven van dit blog zijn F en L onderweg naar huis. Het is slecht weer in NL en we hopen dat ze hiervan niet teveel last hebben tijdens het reizen. We lezen net dat het centrum van De Westereen in Friesland onder water staat. Hopelijk het huis van H en Ch niet, daarover hebben we nog geen info. (Inmiddels via de buren wel en hun huis heeft nog droge voeten gelukkig)





Götakanal Hajstorp

Onze spa met onze Fem

Vitsand


Tiveds torp



Granvik




We hebben vele leuke uitstapjes kunnen maken zoals de foto's hierboven tonen. Als ik het zo terug zie dan spettert de gezelligheid eraf en zo hebben we het ook beleefd.

Louis gaat in augustus 500 km fietsen voor een goed doel. Nu hij papa gaat worden fietst hij een sponsortocht voor het bouwen van een gezinshuis ergens in Kenia. Hiervoor moet hij natuurlijk even trainen en daarvoor had hij zijn fiets meegenomen. In totaal heeft hij hier 400 km gefietst, enthousiast over de routes, het landschap en het weer natuurlijk. Die 500 km dat gaat hem waarschijnlijk wel lukken. Mocht je ook willen sponsoren zie dan deze link: https://walkwithkumbatio.kentaa.nl/actie/louis-van-schaarenburg
Louis


onze tuin

Ondertussen levert ook de moestuin ons de eerste maaltijden, we zijn duidelijk in de tweede helft van de zomer aangekomen. 

Gistermiddag zijn F en L weer naar huis, lekker uitgerust zijn ze vertrokken. Deze keer slaan ze Denemarken over en varen ze met de Ferry van Malmö naar Travemunde. Dat deelt de reis mooi op in twee delen. We hopen elkaar op korte termijn weer te zien!


Natuurlijk ben ik helemaal niet volledig want dan wordt zo'n post te uitvoerig. Ik kan nog wel benoemen dat we een heel leuke tijd hebben gehad met elke dag taart omdat het zo'n feestje was. 

Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd......!

(alle foto's behalve de laatste zijn genomen door Femke en Chang)


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten