woensdag 28 juli 2021

Een reparatie van 10.000 euro daarvan zie je wel even groen

Onze dag begon rustig. Gerrit en ik gingen voor het ontbijt even op de altan zitten. Dat deden we ook toen iedereen hier was, even een vroeg bakje. Vaak bleef het niet bij een maar werden het er drie als we zaten te praten. Zo 's ochtends vroeg even zitten met een bakje dat vinden we erg leuk. Vanochtend dus samen maar eerlijk gezegd is dat een slap aftreksel van wat we de afgelopen drie weken gewend waren. 

Gistermiddag zijn H en Ch vertrokken. Vijf uurtjes rijden naar de boot in Malmö. Vanochtend vroeg zijn ze aangekomen in Travemunde en vanmiddag kregen we een appje dat ze weer thuis zijn. Ze hebben een goede reis gehad.

Wij gingen na het ontbijt een wandeling maken met de honden. Mijn enkel moet tenslotte weer wat in training. 
zoek de verschillen

Vorige week was ik al eens naar het Vikenmeer gelopen maar dat was toen nog ver genoeg. Vandaag zijn we langs het huis van de advocaat gewandeld en dat is zo ongeveer 5 kilometer. Dat is goed gegaan. 

Na de regen van gisteren was het vandaag benauwd warm en voor Gösta eigenlijk te warm om te lopen. Ik was blij dat we weer thuis waren en heb Gösta maar even met de tuinslang afgespoten om zo wat te koelen. De rest van de week wordt het geloof ik wat koeler.


We hadden eigenlijk gedacht na het vertrek van H en Ch. wat stil te vallen. Daarom hadden we gisteren een rondje boodschap halen ingepland. Toen we weer thuis aankwamen bleek dat we achter de familie hadden aangereden. Die waren naar de garage geweest om te bespreken hoe het verder moest met de motor.

Gisterochtend had Gerrit een telefoontje gekregen van de monteur die had geconstateerd dat er in de brandstofpomp iets was geknapt en dat hierdoor metaal splinters in het hele brandstofsysteem terecht waren gekomen (brandstofpomp, verstuivers, leidingen en retourleidingen en dieselpompje). Al deze zaken moesten worden vervangen en wanneer je dat zou doen met nieuw materiaal zou dat de 10.000 euro aan kosten overstijgen. Wij verkleurden groen toen we dat hoorden. Er was nog een optie die het gebruiken van gereviseerd materiaal inhield maar ook dan waren de kosten meer dan 7000 euro. Oei, oei, oei wat veel geld. Gerrit heeft de slechtnieuws boodschap direct overgebracht aan mijn nichtje en haar man en het laat zich raden wat de reactie was.
Gerrit adviseerde hen om naar de garage toe te gaan om e.e.a. met de monteur te bespreken.  De situatie liet ons de hele dag niet los. Op een gegeven moment zei Gerrit een goedkopere optie te hebben bedacht. Een ruilmotor kopen, de noodzakelijke onderdelen eraf monteren om die te gebruiken voor de bestaande motor. 
Toen we aan de keukentafel zaten om van hen te vernemen hoe het gesprek met de monteur was gegaan bleek dat deze bovenstaand voorstel had uitgewerkt en voorgesteld. Hierdoor ziet het kostenplaatje van de reparatie er heel anders uit. Nog steeds een groot bedrag maar wel een bedrag dat je kunt overzien. De reparatie gaat een week tijd in beslag nemen. 


 Net toen we allemaal opgelucht adem konden halen kwam mijn andere nichtje M. van het toilet met de mededeling dat ze haar telefoon kwijt was. Die zat achter in haar broekzak maar nu niet meer. Vlak voor het bezoek aan de garage had ze in moeder natuur een plas gedaan en waarschijnlijk is de telefoon daar uit haar broekzak gevallen. Direct ben ik met de meiden in de auto weer naar Mariestad gereden om de betreffende parkeerplaats op te zoeken. Dat ging voorspoedig. M ging naar de waterplaats en pakt haar telefoon zo uit het gras. Wat een opluchting!! In de auto hebben we tegen elkaar gezegd dat vanaf dit moment alles nu goed zal gaan. Meer ellende kunnen we niet aan :-)

Vandaag zijn we dan aan de poets begonnen. Gerrit en ik hebben een to-do-lijstje gemaakt. Met frisse tegenzin zijn we daarmee vandaag de hele dag bezig geweest. De was is deels aan kant en hangt deels aan de lijn. De droge onderdelen van de was liggen nu weer keurig gestreken in de kast. De keuken is klaar en morgen stort ik me op de woonkamer. 


Wel het waren enerverende dagen die laatste twee maar nu lijkt alles bij ons dan toch weer in een normaal ritme te komen. Ritmes zijn goed, daar kun je je aan vasthouden :-).

Een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd.......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten