zondag 31 maart 2024

En wat hadden we elkaar veel te vertellen

Afgelopen vrijdag stonden er 15.800......En wij stonden er ook met z'n vieren! Ik heb het dan over de kraanvogels bij Hornborgasjön. Gerrit en ik waren er al om half elf 's ochtends want we wilden niet te laat zijn. We stonden daar zo vroeg om Sjoukje en Sake op te wachten. Sjoukje is ons vroegere buurmeisje, ze is 10 jaar jonger dan ik en ik ben 67, Sake is haar man.  Ze kwamen samen naar Zweden voor het bezoeken van hun zoon. Die  woont sinds eind vorig jaar in Linköping waar hij als PhD een ingewikkeld onderzoek doet waaraan hij naar hartelust werkt. Maar eerst wilden ze graag bij ons langskomen en wij ontvangen hen graag. We troffen elkaar rond het middaguur bij Hornborgasjön, een prachtige plek, zeker wanneer je vogelliefhebber bent. En oh, oh wat was het een succes met al die kraanvogels erbij. Prachtig was het. Gerrit en ik zien daar dan kraanvogels en andere vogels maar Sake, als echt kenner, ziet er wilde zwanen, een brilduiker, een roodhalsfuut, een kolgans, pijlstaarteend en noem maar op. Ja.... ik zeg Sake maar ik was onder de indruk van de vogels die Sjoukje onderhand ook kan herkennen. Ze noemt ze zo op! Zo wordt vogels kijken echt veel leuker. We hebben genoten, allemaal!! Hieronder nog even een filmpje van van al die kraanvogels.

En een mooie vrolijke foto van ons vieren, genomen bij Trandansen, de plek bij het Hornborgasjön waar de meeste kraanvogels zijn te zien.

We gingen ook nog naar het 'Naturum' waar eveneens vogelspot plekken zijn en waar een mooie informatieve tentoonstelling is te zien over de hele biotoop van het Hornborgasjön. We hebben daar vorig jaar met Bosse gestaan en ontdekt dat je daar mooie wandelingen kunt maken. Het was daar waar we de roodhalsfuut zagen zwemmen.


Tja..... Gerrit en ik zijn ziende blind als het om vogels gaat maar het wordt echt veel leuker wanneer je er wat kennis van hebt! 
Aan het einde van de middag reden we naar huis en hadden we nog een heel gezellige avond met lekker eten.
Ook Gösta was zeer gecharmeerd van ons bezoek, hij was er niet bij weg te slaan. 
En al zijn Sake en Sjoukje geen hondenmensen, hij heeft geloof ik wel een plekje in hun harten veroverd!


Vanochtend (zaterdag) hebben we na een uitgebreid ontbijt nog een heerlijke wandeling naar het Vikenmeer gemaakt en daarna was het voor hen tijd om hun reis voort te zetten. We hebben zo genoten van de tijd die we met elkaar konden doorbrengen en we hopen dat ze nog vele bezoeken aan hun zoon gaan brengen :-) Lieve Sake en Sjoukje we wensen jullie heel fijne dagen toe bij en met J. Dank voor de fijne momenten met mooie en intense gesprekken en verhalen.

daar gaan ze weer

De rest van het weekend brengen we door met Henk en Chang en Emke die dit paasweekend bij ons zijn. Ik had een doos met kleuren en verf gekocht en vanmiddag heeft Emke daarmee haar eerste paasei geverfd.


En nu het toch een bijzonder weekend is, vonden we het zaterdagavond het moment voor de primeur van het eerste vuurtje in onze nieuwe kachel. Een klein vuurtje, dat was ons door de murare en de schoorsteenveger op het hart gedrukt. Het ging prima gelukkig!
Vandaag (zondag) gaan we met z'n allen naar Suzanne en Fredrik om daar Fredrik's verjaardag te vieren. Het kan niet op dit weekend! Gelukkig doet onze auto het weer. Die heeft in de garage een nieuw wiellager ontvangen. Nu maar hopen dat het lager van het andere voorwiel het nog even volhoudt. 

Het laatste goede nieuws is dat vannacht de klok weer naar de zomertijd gaat. Een mooi woord vind ik dat 'zomertijd'.

Heb het goed en ontvang een warme en vooral vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd..... 

2 opmerkingen:

  1. Dankewol Johanna foar it prachtige ferhaal! We ha it o sa nei it sin hân by jim. Sa leuk om jim mooie hús eindelijk 'live' te sjen! Yn it echt nóch mooier. En Gösta is in skat! En fansels wiene de kraanfûgels hielendal top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PS en zeer bedankt voor de lieve woorden! Wij hebben ook genoten en het genoegen was geheel wederzijds!

    BeantwoordenVerwijderen