vrijdag 15 maart 2024

Een dag met een feestje

Gisteren gingen Gerrit en ik boodschappen halen in Skövde. Het ging vooral om lekkere kluifjes voor Gösta. Hij krijgt die altijd om een uur of vijf wanneer wij even een gezellig momentje hebben na gedane arbeid. Die kluifjes waren bijna op en dan hebben we een probleem want hij weet precies wanneer het vijf uur is. We hadden al gezocht in Mariestad, echter geen kluifjes meer in het rek, ook gezocht in Örebro maar helaas daar ook geen kluifjes in het rek. Gisteren dus naar Skövde en ja hoor..... kluifjes in het rek en ook nog eens in de aanbieding 3 verpakkingen voor de prijs van 2. Gelijk maar 6 verpakkingen gekocht want we willen niet zonder zitten. Verder in Skövde een lichte lunch gegeten en andere boodschappen gehaald en onze sleutel van de voordeur van de murare van Din Murare terug gekregen. Hij was vergeten deze aan ons af te geven. Heel bijzonder was het dat we bij ons in de buurt onderweg naar Skövde twee kraanvogels in het land zagen staan. Gerrit vol op de rem en achteruit gereden zodat ik ze kon fotograferen. Kijk hier staan ze......

Ze zijn nu echt bij ons aangekomen, de kraanvogels 

Gisteren was met al deze dingen dus best een leuke dag.........

De echt leuke dag was vandaag!! (vrijdag). 

Suzanne had aan Chang en aan mij gevraagd om met haar mee te gaan naar Örebro! Het is namelijk zo dat Suzanne en Fredrik gaan trouwen!! Ja ja, een feest in het verschiet, een feest op 8 juni. Wij wisten dit natuurlijk al ietsje langer, Tijdens het kerstdiner kwamen Suzanne en Fredrik met dit grote nieuws. Nu moet er  natuurlijk een mooie trouwjurk komen en die hebben we met elkaar uitgezocht. Suzanne had bij twee speciaalzaken in Örebro een afspraak gemaakt, eentje op de ochtend en eentje op de middag. Ik kon er vannacht al bijna niet van slapen :-) Wat een belevenis en wat een keuze aan trouwjurken. Wanden vol met witte tule, hoe maak je daaruit een keuze. Wel gewoon door een formulier in te vullen waarop je kunt aangeven wat voor soort jurk je zoekt. De ene na de andere jurk werd gepast en alles staat haar even mooi. Ik laat even een jurk zien die het niet is geworden!!!!

Maar hoe bijzonder is het je jongste dochter (niet op foto) te zien in zo'n speciale jurk!



deze is ook heel mooi maar is het ook niet geworden

Aan het einde van de dag met veel jurken bleven er twee keuzes openstaan in twee verschillende winkels. Toen werd het wikken en wegen, we konden bijna niet kiezen. Met het sturen van foto's werden ook de twee zussen in NL erbij ingeschakeld. Die hadden er natuurlijk ook heel graag bij willen zijn en dat is dan weer even een confrontatie met de pijnpunten van ver uit elkaar wonen. Maar niet getreurd hoor, we kunnen het hanteren.
De twee overgebleven jurken waren beiden even mooi waarmee het  een kwestie werd van uitzoeken welke jurk het lekkerste zit. Je moet er tenslotte een hele spannende dag in lopen. De gekozen jurk wordt nu besteld en op maat gemaakt dus dat gaat helemaal goed komen.

Tussen de middag hadden we op een heel gezellige locatie een lekkere lunch genuttigd en zo werd het met elkaar een ware feestdag. 
Vanaf nu wordt het aftellen naar het daadwerkelijke feest maar voor het zover is moeten er nog verschillende zaken worden geregeld. 
Tzt zal ik er wel een blogje over schrijven denk ik.

Wel dit was het dan weer voor vandaag, de kraanvogels zijn bij ons aangekomen en we hebben een jurk! En het is alweer weekend! Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij! Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk nijs! En wat mooi dat jim der sa by belutsen wurde. Ik kom my foarstelle dat alles har mooi stiet!

    BeantwoordenVerwijderen