donderdag 22 december 2022

Vrede en alle goeds


We hebben al bijna de hele dag de mondhoeken achter de oren zitten, zo genieten we van het goede bericht dat we vanochtend van H en Ch kregen over de uitslag van de controle van Emke haar heup. De behandelend arts in het UMCG vond dat Emke's heup er fantastisch goed uitzag!! Had niet beter gekund. Nu, zo vertelde hij, mag de spreidbeugel af. Na bijna een jaar behandeling kan ze zich nu in alle vrijheid bewegen. Dit is echt wel een heel mooi kerstcadeau! En wat heeft ze het goed gedaan in de gipsbroek en later in de beugel. Wat fijn!

Helemaal verheugd gingen Gerrit en ik op weg om deel twee van de kerstboodschappen te halen. Dat nam toch nog wel even twee uurtjes in beslag. Daarna thuis de boel opruimen in de kasten en toen was het tijd voor de kerstbomen.

Weken geleden kochten we al onze eerste kerstboom bij de ICA in ons dorp. Een mooie spar. Gisteren kochten we een van de laatste julgranen, een Kungsgran ook nog wel, bij de ByggMax. We hadden namelijk bedacht dat we een klein boompje in de woonkamer wilden hebben en ook een kleintje in de keuken. De bomen komen beide op een tafeltje te staan. Dat doen we anders nooit maar nu Julian kan lopen willen we hem heel graag de ruimte gunnen, bovendien is Femke bang dat hij alle ballen uit de boom zal plukken, vandaar.
Van de twee bomen hebben we daarom de onderkant afgezaagd, we gebruiken alleen de top van de bomen. De takken van de onderkanten gaan we nog gebruiken voor het decoreren van de hekjes bij de voordeur.
Thuis heeft Julian de onderste ballen al uit de boom gehaald. Gelukkig hebben wij geen onderste ballen, alleen maar bovenste nu we geen onderste deel van de boom in de kamer hebben staan, alleen maar het bovenste :-)
De boom in de woonkamer ziet er nog wel redelijk normaal uit al oogt hij wel wat smal. In deze boom hebben we nu zo ongeveer de helft van onze decoraties hangen, de mooie wel te verstaan.


De boom in de keuken, zoals ik schreef een van de laatsten in de verkoop dus veel keuze hadden we niet, is echt de lelijkste boom die we ooit hebben gehad. Hij heeft in de top twee verdiepingen, dan is er even niets en onderaan is dan nog eens een verdieping. In deze boom hangt nu de rest van de decoraties. Bijzonder is de piek, die is nog uit de tijd van mijn jeugd! Dat is dan wel weer leuk dat we deze piek weer eens gebruiken. Gerrit en ik hebben echt ons best gedaan om de boom mooi te decoreren. Je vraagt je nu wellicht af waarom we niet een klein mini kerstboompje hebben gekocht. Wel dat was ook de bedoeling maar zo'n mooi klein mini boompje konden we in de winkels niet vinden. De bossen staan er vol mee maar daar hoef ik Gerrit niet mee aan te komen. De bomen in het bos die zijn van iemand, zo'n boom eruit halen is stelen. Einde discussie! En zeg het nu zelf, een gestolen kerstboom in je huis dat wil toch niemand. Ik ben het met hem eens.

de kungsgran


Het is misschien een beetje laat maar zo komen ook wij nu dan toch ook echt in de kerstsfeer.

Buitenverlichting daar hebben we het samen over gehad, dat doen we dit jaar niet. Er is schaarste aan energie en de buitenverlichting (die we anders heel leuk vinden) weglaten is het minste wat we kunnen doen. Wellicht volgend jaar weer, we zullen zien.

Elke dag liggen er een aantal kerstkaarten in de brievenbus. Iedereen die eraan heeft gedacht ons een kaart te sturen willen we hiervoor heel hartelijk danken, zeer gewaardeerd. Zeker in deze tijd is het goed elkaar het goede toe te wensen. Dat kun je niet vaak genoeg doen. 

Ik stuur aan iedereen die het tot zich wil nemen als kerstwens dit kerstlied zo fantastisch mooi gezongen door Rickard Söderberg. (zet het beeld wel even op groot door op het vierkantje rechtsonder te klikken)


Vrede en alle goeds

Gerrit en Johanna


Hier nog de tekst van het lied:
O heilige nacht, o heilig uur voor de wereldO helga natt, o helga stund för världenToen daalde de Godman naar de aarde afDå Gudamänskan till jorden steg nedOm te boeten voor de misdaden en zonden van de wereldFör att försona världens brott och synderVoor ons leed hij de pijn van de doodFör oss han dödens smärta ledEn de straal van hoop gaat door de wereldOch hoppets stråle går igenom världenEn het licht glinstert over land en zeeOch ljuset skimrar över land och hav
Mensen, val nu neerFolk, fall nu nederEn groet graag je vrijheidOch hälsa glatt din frihetO heilige nachtO helga nattJe redding voor ons gafDu frälsning åt oss gavO heilige nachtO helga nattJe redding voor ons gafDu frälsning åt oss gav
Want de redder heeft onze zware banden verbrokenTy frälsar'n krossat våra tunga bojorOnze aarde is vrij, de lucht is nu openVår jord är fri, himlen öppen nu ärUit je slaaf zie je een geliefde broerUti din slav du ser en älskad broderEn zie, je vijand wordt verliefd op jeOch se, din ovän blir dig kärVanuit de hemel bracht de redder ons vredeFrån himlen bragte frälsaren oss fridenVoor ons daalde hij af in zijn stille grafFör oss han nedsteg i sin stilla grav
Mensen, val nu neerFolk, fall nu nederEn groet graag je vrijheidOch hälsa glatt din frihetO heilige nachtO helga nattJe redding voor ons gafDu frälsning åt oss gavO heilige nachtO helga nattJe redding voor ons gafDu frälsning åt oss gav

2 opmerkingen:

  1. Jullie fijne feestdagen toegewenst en een gezegend 2023!

    Een kerstgroet uit Hoogeveen,
    ../Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Wilfred, Ook voor jou en die je lief zijn een heel goed 2023

      Verwijderen