zaterdag 10 december 2022

De vloer ligt

Het is nu echt serieus winter, niet alleen bij Henk en Chang maar ook bij ons in Undenäs. De weerapp voorspelt voor volgende week bij Lindesberg temperaturen tot minus 16 gr. C. H en Ch wonen nog ietsje noordelijker en door de ligging van het dorp is het vaak kouder dan in Lindesberg. Waar zij wonen kan het zomaar minus 18 gr. C. worden. Dat is echt koud! Maar, het ziet er prachtig uit. Hieronder enkele foto's.



Het water in het meer is nog warm


Wel is dat mooi of is dat mooi, zo'n stevige wintertooi.....  Er werd ook nog een hoeveelheid sneeuw verwacht maar in de laatste berichten zie ik die sneeuw niet meer terug. Ik hoop dat we na het weekend Bosse op een goede manier thuis kunnen krijgen. 
Elke dag begin ik met een wandeling met Gösta en dat is onder deze omstandigheden echt genieten. Al moet ik er eerlijk bij vermelden dat wanneer de temperaturen onder de minus 10 gr. C. zakken, ik de wandeling iets korter maak. Dan is het me bijna te koud om stil te staan en te wachten tot hij z'n plas klaar heeft. Maar eruit gaan met hem dat doe ik zeker.

Wat is het nu toch heerlijk dat het deze week gelukt is de verwarming in het huis te installeren. Het was nog even zoeken naar de juiste stooklijn en de watertemperatuur. We hebben de thermometer uit Bosse maar even in het huis gezet. De verwarming staat nu afgesteld op 14 graden en dat is zo ongeveer de gewenste temperatuur die H en Ch bij hun afwezigheid willen instellen. De klusperiode is nu bijna voorbij. In december hebben ze een aantal afspraken in NL staan en dat moet natuurlijk doorgaan. Jammer is het dat ze dan met kerst niet thuis zijn maar we hebben er nu al een heel intensieve en gezellige tijd opzitten met elkaar. 
Vandaag hebben we ook nog stevig geklust. De hele vloer ligt er nu in en wat is dat een ander gezicht. Gerrit moet in de hal en in het gangetje nog bochten frezen, dan kunnen we daar de verwarming slang ook inbrengen en kan deze worden aangesloten in de verdeelkast. Op de foto hieronder wordt er gewerkt aan het monteren van de laatste vloerplaat.


En daar ligt ie dan....

We moeten nu allemaal onze lijven even laten uitrusten want het 'pijntje hier en daar syndroom' speelt aardig op na al die weken hard werken. Daar hebben we de komende tijd mooi de tijd voor, dat komt wel weer goed.

Jammer hè dat 'we' eruit liggen in het WK! Wij konden ook even kijken gisteravond. De buren van H en Ch hadden ons uitgenodigd om bij hen de wedstrijd te kijken. Voorafgaande aan de wedstrijd kregen we een heerlijke maaltijd aangeboden en zo hadden we zomaar een heel gezellige avond. Bijzonder dat ze het zo treffen met hun nieuwe buren.

Die buren hebben zelf ook jonge kleinkinderen en het oudste kindje speelt heel graag met Emke. Zij had voor Emke haar verjaardag ook nog een cadeautje bij oma gebracht. Hoe lief!

Het voetballen zelf was niet het meest inspirerend, heel jammer. Twee uurtjes kijken naar verdedigend voetbalspel. Ik had ze de zege gegund en voor Van Gaal ook wel maar bij elke wedstrijd had ik het gevoel dat Oranje niet het winnende elftal zou zijn, ze speelden (nog) niet superieur.

Het is de bedoeling dat we morgen (zondag) of maandag weer naar huis toe gaan. Ik hoop dat het me dan lukt om weer veel regelmatiger een blogje te schrijven.

Voor nu wens ik iedereen een heerlijk weekend toe en ontvang een hartelijke en vooral vredevolle groet van ons!

Wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten