zondag 19 augustus 2018

Oer.......

Vandaag is het zondag en de SHMI app, die niet altijd een goede voorspeller blijkt te zijn, geeft voor
vandaag lichte bewolking aan met een waterig zonnetje en geen regen. Dat is voor ons voldoende informatie voor het inplannen van een wandeling in Tiveden! Ik heb er zin in net als alle anderen.
Net als twee weken terug waren wij niet de enigsten die deze beslissing vandaag hadden genomen. Het parkeerterrein stond alweer overvol, we konden nog ternauwernood een plekje vinden. Wanneer we in Tiveden gaan wandelen nemen we vaak de paarse route die ons leidt naar Vitsand. Vandaag hebben we dat niet gedaan, vandaag kozen we voor de gele. Met de gele route wandel je een cirkel en de naam voor die wandeling is dan ook 'Stenkällarundan'. Die wandeling hebben Gerrit en ik eerder ook al gelopen, het is een beetje klauteren maar dan kom je dan ook een op plek waar enorme grote stenen op elkaar geworpen lijken te zijn. Na het wegsmelten van het gletsjerijs in de ijstijden zo achtergebleven tot op het moment van nu. Onvoorstelbaar! en zo intens enorm!


Een steuntje?






 Oerbos...en wat geweldig dat dit bos in deze droge zomer niet getroffen is door bosbranden. De laatste grootste bosbrand was ergens in 1875 (en dan kan ik er een jaartje naast zitten). Ik heb ook gelezen dat er af en toe gecontroleerde grondbranden zijn. Dit zou dan een functie hebben in het belang van het bos. Wellicht het opruimen van brandbaar materiaal dat na verbranding voeding is voor de gezonde beplanting. Ik weet het niet zeker, heb het niet kunnen lezen. Maar wie het weet mag het zeggen.
Naast deze spectaculaire rotspartijen zijn er natuurlijk de meer vertederende mooie hoekjes zoals op de foto's hieronder.



Het was echt een prachtige wandeling vandaag waarvan we allemaal volop hebben genoten.

Even checken of alles goed gaat...
de mannen...
En wanneer je op je tenen staat ben je net zo lang....
En dan nog even de hele club...
 Na de wandeling hebben we voor de laatste keer dit jaar een bezoek gebracht aan Tivedstorp. Vandaag was het de laatste dag dat de torp open was. De torp wordt bemand door studenten, die er de hele zomer hard hebben gewerkt met al die gasten en die hitte. Vanaf nu is de opening van de torp voor speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld muziekmiddagen.
 Voor de wandelaars is er een speciale meditatie ruimte ingericht. In mijn vorige blog over Tiveden had ik hiervan foto's geplaatst. Vandaag zag ik het bordje ' Vandrarnas kapell'. Dat had ik de vorige keer even gemist.


 Gerrit voert zijn meditatie uit op het bankje voor de kapel en dat kan natuurlijk ook!

Na ons bezoek aan Tiveden National Park zijn we nog even naar de camping Stenkällegården gereden. Deze ligt tegen het nationaal park aan en vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht over het meer.
Voor het hoofdgebouw staan twee vrolijke trollen je al op te wachten.
Het was een prachtige dag!

Wordt vervolgd....

2 opmerkingen:

  1. Zo weer even bijgelezen op je blog, prachtige foto's hier, en wat leuk van je weefavontuur. Zo leuk om te lezen hoe het je vergaat in Zweden (en binnenkort mogen wij ook!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Corina, Mooi dat je weer bij bent met lezen :):) Geniet van de voorbereidingen op jullie move naar Zweden. Wij genieten elke dag weer!!

      Verwijderen