donderdag 3 oktober 2024

Wij hadden zomers weer vandaag

De eerste nachtvorst is daar!! Toen ik gisteravond Gösta nog even uitliet zag ik een wolkenloze hemel en dacht ik al dat er wel eens een nachtvorst aan zou kunnen komen. Nu was ik zelf vanochtend een beetje laat wakker maar Gerrit is de betrouwbare getuige al heeft hij er niet even een foto van genomen...... het gras was wit toen hij wakker werd. Dus 2024 op 3 oktober de eerste nachtvorst!!
Een dag eerder zagen we bij de wandeling nog een mooie lupine staan.


Hoe lang die er nog zo fris bij staat.... we zullen zien. Zo'n nachtvorst voorspelt meestal ook een mooie dag en dat klopte. Vandaag hadden we een prachtige zomerse dag. Toen Gerrit de tafel aan het dekken was voor het ontbijt liep ik eventjes naar buiten. Op zuid hadden we zo buiten kunnen zitten, maar ja de kachel in de keuken brandde al en daar loop je niet bij weg natuurlijk. Maar ons derde kopje koffie dat hebben we wel op zuid opgedronken, lekker in het zonnetje.


Ik krakte vandaag door het tweede plankje van mijn stoel. Aanvankelijk dacht ik nog op de andere stoel te gaan zitten maar ja dit is eigenlijk mijn stoel.... We hebben nu in elk geval weer een project op ons lijstje staan. Het renoveren van onze witte buiten-zomerstoelen. We doen ze niet weg hoor want we hebben mooie kussens gemaakt voor dit setje en het setje zelf dat zit heerlijk en het staat ook nog eens heel vrolijk zo naast ons huis!

Met dit mooie zomerse weer konden we de verleiding niet weerstaan om weer eens aan het werk te gaan. De vermoeidheid, gepaard gaande met de covid, lijkt zich wat terug te trekken. Gerrit ging het gras maaien (misschien wel voor de laatste keer dit jaar) en ik ging ramen lappen zodat we met doorzichtige ramen het winterseizoen in kunnen. 40 Ramen en daar was ik zo'n 3 uurtjes zoet mee incl pauze. Om vijf uur waren we beiden klaar, buiten zitten kon niet meer maar dat hadden we tussen de bedrijven door ook al uitgebreid gedaan.



 Morgen is het geloof ik weer mooi weer, wat we dan gaan doen dat weet ik nog niet. We leven bij de dag.

Woensdagmiddag en -avond was speciaal. We hadden een uitnodiging ontvangen van onze buren voor een high tea! Dit zou eigenlijk vorige week al maar toen werd ik ziek. Wij passen soms op hun huis, als een vriendendienst. Vorig jaar hebben we dat ook gedaan en tijdens ons bezoekje konden we mooi de dingen doorspreken waarop we kunnen letten. De high tea was heel gezellig en bovendien heel mooi aangekleed, echt een feestje! We vinden het jammer dat ze alweer vertrekken. Omdat we zelf veel weg waren deze zomer hebben we elkaar niet eens zo heel veel getroffen. Wel.... volgend jaar weer een kans. 

Ik heb geen foto's gemaakt gisteren en daarom leen ik maar even een foto van haar FB. 


Zo prachtig!!! Daar kan ik niet aan tippen maar de volgende keer hebben we het feestje bij ons thuis 😅 zo hebben we afgesproken.

Wel we hebben de spieren weer een beetje los en ook al het e.e.a. gedaan dus het komt allemaal weer goed. Geniet van het mooie weer en van het leven en ontvang een warme en vredevolle groet van ons, wordt vervolgd.......







Geen opmerkingen:

Een reactie posten