dinsdag 22 oktober 2024

Meer herfstwerk

Vandaag deden we nog meer herfstwerk. Nu we dieper de herfst induiken werd het tijd op de altan leeg te halen en schoon te maken. Daarvoor moesten we even wachten op de kelder. Daar hadden we namelijk een aantal bijwerk klusjes te doen en de kelder moest nodig een sopje hebben want in elke hoek hing wel een spin of iets wat spinnen achterlaten. We hikten hier al een poosje tegenaan en steeds bedachten we iets dat veel leuker is dan het schoonmaken van de kelder. Deze week hebben we dit klusje dan toch opgepakt. 
We moesten enkele plekjes op de keldermuur bijwerken. Daar was de verf losgegaan.  In de tvätt was ook nog de muur van de nieuwe fundering van de kakelugn in de woonkamer die nog geverfd moest worden. Echt van die klusjes waar je geen zin in hebt. Ook de provisiekast die in de kelder staat moest schoongemaakt en de planken wilden we een dekkende verfbeurt geven zodat die gemakkelijk afneembaar zijn. Dat alles is nu klaar en gisteren hebben we de kelder helemaal schoongemaakt (helemaal is een groot woord, alleen het woondeel van de kelder). Het ruikt er nu weer lekker fris en alles is weer zoals we het graag willen zien. 


niet veel provisie meer op voorraad

Gisteravond zou ik nog snel even een wasje in werking zetten in mijn schone en opgeruimde tvätt en toen kreeg ik de wasmachine niet aan de praat. 


Er was wel stroom en ook water maar geen display. De was er weer uit en in de andere machine gedaan die het gelukkig wel deed. Ik had de stroom er al eens afgehaald en weer aangedaan maar dat maakte geen verschil. Vanochtend heeft Gerrit zich er in verdiept want je wilt natuurlijk dat je wasmachine het doet! Deze wasmachine is van LG en je kunt hem uitsluitend bedienen met een touchscreen. Gerrit zocht op de site van LG maar kon niets vinden. Echter op de site van Bosch stond te lezen dat het wel eens wil werken wanneer je de machine 5 minuten van de stroom afhaalt. Dat is de tijd die nodig is om te resetten. Ik denk dat wij de stroom wel 20 minuten uitgeschakeld hebben gehad en toen ik het daarna weer probeerde deed hij het gelukkig weer. Halleluja! Dat scheelt weer een reparatie. Ik heb hem gelijk vandaag drie keer laten draaien. 😀



Vandaag zouden we rustig aan doen zo hadden we tijdens onze ochtendwandeling afgesproken. Weer thuisgekomen aan de koffie besloten we de zomerstoelen in de kelder te tillen want die was nu opgeruimd en schoon. Ja en dan komt van het één het ander. Stoelen in de kelder, altan van het blad ontdoen, ramen lappen deuren en houtwerk afnemen, de witte stoelen in het overdekte deel plaatsen etc. Zo ben je zomaar weer een hele middag bezig. Niks niet rustig aandoen vandaag.



Fijn dat dit nu ook klaar is. We vorderen met het winterklaar maken van de buitenboel. We zullen nog wel een paar dagen in het blad moeten en eigenlijk willen we de moestuin nog leeghalen. Daarna naderen we het eindpunt van het buitenwerk. 

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten