dinsdag 8 oktober 2024

Hästholmen en een wandeling langs de kust

Hästholmen, wat vinden we het daar mooi!! Op de camper app lees ik wel dat men daar verschillend over denkt, sommigen houden er blijkbaar niet van om zo tussen de akkers te staan met uitzicht op het Vättern, wij vinden het heerlijk. Ruim zicht op een mooi 'stil leven'! Omdat je aan de oostkant van het meer staat zie je 's avonds de zon prachtig onder gaan en pak je ook nog eens de laatste zonnestralen mee. 

Gisteren hebben we een mooie wandeling gemaakt langs de kust. Dat is een soort natuurpark en je moet wat klimmen en klauteren, wellicht wat minder geschikt wanneer het herfstig weer is en de stenen glad worden door het mos maar nu kon het nog mooi. Hieronder wat doorkijkjes op mooie plekjes die je tijdens die wandeling tegenkomt.



Wat het deze keer bijzonder maakte waren de prachtige herfsttinten. De herfst in Zweden is wonderschoon!! Het is nu wel zo ongeveer op z'n mooist en als er straks een stevige wind komt dan waaien die mooie kleuren weg. Maar nu waren ze er nog!!

Gerrit nam nog even een foto van mij en Gösta...




We hebben ervan genoten. Mocht je er nu naartoe willen gaan dan loop je vast op de weg die eruit ligt in het dorp. Wij moesten even omrijden om weg te kunnen komen, maar dat ging op zich prima! We hebben nu toch onze nieuwe veren en schokdempers en goede bandenspanning dus een kuiltje meer of minder daar hebben we nu maling aan 😜

We reden nog even via de toeristische route naar huis. Het toeristische deel van de weg is niet heel lang hoor, het voert je langs Omberg een berg aan de oostkust van het meer met een prachtig natuurgebied waar je eveneens heerlijk kunt wandelen. 


Eenmaal weer op de gewone route passeerden we dit huis (foto onder). Eigenlijk een huis in een huis want het huis staat in een kas. We hebben hierover al eens een TV programma gezien. Het huis is energie zuinig zoals je je kunt voorstellen en het hele jaar door kun je eten van producten die in die kas groeien. Voor een groot deel is het huis zelfvoorzienend ook wat betreft het grijze en zwarte afvalwater.


Volgens mij staat er nabij Gränna nog zo'n kaswoning. Daar reden we nu echter niet langs dus die foto komt een volgende keer.
We zijn nu weer thuis en ook dat is heerlijk. Het kacheltje snort alweer.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten