zaterdag 7 september 2024

Weer thuis


We zijn weer thuis na een lang verblijf in Nederland. Zoals ik in een vorige blogpost al schreef zijn we heel rustig van Zweden naar Nederland gereisd. Eenmaal in Nederland gingen we eerst naar Friesland naar de camperplaats van Andries en IJkje in Sybrandahus. Wat een prachtige camperplaats en wat hebben we daar gezellig gestaan. Voorheen was Adries een actieve boer die vee melkte, tegenwoordig melkt hij campers en dat bevalt hem heel goed. In de stal zijn fantastisch mooie sanitaire voorzieningen gerealiseerd en daarbij ook een soort van keukenruimte voor de afwas. Het geheel is heel gezellig en smaakvol ingericht. IJkje maakt de boel elke dag goed schoon en met haar talenknobbel weet zij iedereen in diens eigen taal te ontvangen. De fietsen kun je stallen in de stal en daar kun je ze ook opladen als dat nodig is. Prima voor elkaar daar!!



uitzicht vanaf de camperplaats

Toen de uitgerekende datum in zicht kwam zijn we naar Brabant gegaan. Daar hebben we gestaan op de camperplaats in Den Bosch. Dat klinkt misschien niet aangenaam maar ook die plaats was prima. We hebben daar mooi rustig gestaan. We hebben met Gösta elke dag  door het stadscentrum gelopen. Hij deed het prima. Na een week kregen we toen het verlossende telefoontje. Greetje was naar Rosmalen gegaan om op Julian te passen en Femke en Louis gingen naar het ziekenhuis voor de bevalling. 's Nacht rond drie uur is Tobias geboren. We zijn natuurlijk naar hen toegegaan toen ze weer thuis waren en een beetje bijgekomen. Daarna moesten we alweer op stap voor een volgende afspraak. 
We hadden namelijk een afspraak voor het plaatsen van nieuwe veren en schokdempers onder de camper. We vonden de vering namelijk wat stug net alsof de camper al op zijn maximale veringsuitslag zat en daardoor de onregelmatigheden in het wegdek niet optimaal kon opvangen. Ook de wegligging met name bij het inhalen vonden we niet helemaal fijn. In krimpen aan de IJssel zit een bedrijf 'Carsupport' dat zelf veren maakt passend bij het gewicht op elk wiel. De nieuwe schokdempers zijn van Koni (Koni FSD). De camper is nu met de nieuwe steunveren ongeveer 7 cm hoger komen staan (iets dat we graag wilden) en het rijden gaat nu stukken beter. We zijn echt heel enthousiast over hoe de camper nu rijdt!!
Onze volgende camperplaats werd Dordrecht, bij de haven. Vanuit daar konden we met Greetje haar auto gaan en staan waar we wilden. In die periode moest Greetje een medische ingreep ondergaan en vonden wij het prettig een beetje bij haar in de buurt te zijn. Bovendien konden we zo ook nog een keertje naar Rosmalen gaan. Toen alles na een aantal dagen met iedereen goed leek te gaan zijn we weer terug gereisd naar Zweden. Het was een echte familiereis deze keer.

Ik vind het heerlijk weer thuis te zijn, mijn hoofd komt weer wat tot rust. Want oh oh wat is het druk in Nederland overal wemelt het van de mensen, iedereen is druk lijkt het wel. Zelfs in Dokkum vonden wij het druk, overal waren de terrassen overvol. 

Nu weer thuis wacht zoals gebruikelijk het tuinwerk. In de tuin hadden we zelfs nog een gevalletje van stormschade. Tijdens onze afwezigheid heeft hier een stevige storm gewoed. De oudste boom in onze tuin, de perenboom, heeft in die storm drie grote takken verloren. Die hingen vol met peren en zijn bezweken onder het gewicht in die storm.




Het kostte me een dag om die takken te ontleden en samen hebben we de boel aan het einde van de dag opgeruimd. Ondertussen is de boom drie grote kruiwagens vol peren lichter geworden. We eten geen peren dus het geeft geen hartzeer.

hij staat er nu weer redelijk bij

De appelbomen hebben dit jaar voor het eerst prachtige appels van een even prachtig formaat. Die eten we dan weer wel, zei het met mate, dus dat komt goed uit.


Twee dagen zijn we nu alweer volop bezig in de tuin om het achterstallig onderhoud weg te werken. Tegenover één week weg staat bij thuiskomst één dag tuinwerk, is onze ervaring. 5 weken weg betekent 5 dagen werken in de tuin. We hebben er nu twee gehad waarvan de eerste 12 werkuren telde.




Vandaag ging Gerrit het afgemaaide en gedroogde gras opborstelen met de borstelbak om daarna het gras nog weer een keer te maaien op een lagere stand. Het ziet er nu weer redelijk netjes uit. volgende week nog een keer en dan zijn we tevreden. Zelf hield ik me vandaag bezig met de oprit. Die zat vol met gras en onkruid. 






Gelukkig hebben we prachtig weer en is het geen straf buiten bezig te zijn. 

Dit was het weer, heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.....





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten