maandag 16 september 2024

Op de fiets

We zien ze niet zo vaak, wellicht omdat we er ook niet zo heel goed op letten maar tijdens onze wandeling door het bos struikelden we zo'n beetje over de cantharellen. Toegegeven nog heel klein en niet om te plukken maar toch.... 

We kwamen er nog veel meer tegen maar alleen maar deze kleine die nog groot moeten groeien. Momenteel komen we menigeen tegen met een mandje en zien we vaak auto's in het bos staan van plukkers. Vaak hebben mensen een plek gevonden waar ze groeien, een 'hemligt ställe' een plek die niet wordt gedeeld met anderen. De onze groeiden gewoon langs het pad waarop we liepen. Je ziet ze zomaar over het hoofd, het zijn net kleine berkenblaadjes.

In het bos kun je goed zien dat de herfst voor de deur staat. De bomen verkleuren, de varens worden alweer bruin en er zijn veel paddestoelen te vinden.


het weer is ook omgeslagen. Zaten we vorige week zaterdag en zondag nog lekker op ons terras in het zonnetje ons ontbijtje te nuttigen, nu hebben we 's 's ochtends en avonds al eventjes de kachel aan. Het is nog steeds wel mooi weer maar de wind is koud.

Gisteren (zaterdag) gingen we naar het huis van Henk en Chang en Emke. We troffen hen daar niet en dat wisten we natuurlijk. Ze zijn voor drie maanden naar China vertrokken. Een hele onderneming met de kleine meid. Emke gaat daar zelfs ook naar een 'förskola' of kinderopvang. Dat kan omdat Chang natuurlijk nog altijd de Chinese nationaliteit heeft. Dat geeft haar dochter het recht om daar naar school te gaan. Er kwamen al wat foto's voorbij op de app van de eerste schooldag daar, het ziet er prachtig en kindvriendelijk uit. 



Ze heeft het er goed naar de zin. In elk geval is de taal geen probleem want ze spreekt al heel goed Chinees. Voor hun verblijf van drie maanden hebben ze in Shanghai een appartement gehuurd zodat ze daar lekker hun eigen plekje hebben. Wij gingen bij hun huis in Zweden het gras maaien, en ook dat van hun buren (had Henk ons op het hart gedrukt). Hij doet dat altijd voor hen omdat de buurman slecht ter been is. Wij hebben ons met plezier aan die opdracht gehouden en dronken bij die buren ook gezellig even een kopje koffie.

Vandaag (zondag) is het ook weer een zonnige dag en zijn we de hele dag buiten geweest. Eerst voor een lekkere wandeling met Gösta, daarna voor een lange fietstocht van bijna 50 km.





Langs allemaal binnenpaadjes fietsten we van Forsvik naar Karlsborg en daarna door de bossen en velden weer terug naar huis. Het is nu overal weer heel erg rustig en het zomer seizoen is echt voorbij. Alles is weer gesloten. Toch was het een heel mooie fietstocht. Tegen vijf uur waren we weer thuis. We bemerken dat het elke dag een beetje vroeger donker wordt. Dat gaat nu echt heel snel. Het is 's nachts ook al behoorlijk koud met zo'n 4 graden C. Nog eventjes en we hebben de eerste nachtvorst alweer te pakken. Dat duurt echt niet lang meer.

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.......













Geen opmerkingen:

Een reactie posten