vrijdag 27 september 2024

En weer een weekje terug naar NL

Ja en als je deze foto ziet dan weet je het wel, dan zijn we weer onderweg. Amper twee weken thuis, na een klein maandje Nederland, gingen we vorige week woensdag die kant alweer op. Er waren twee verjaardagen te vieren en we moesten iets regelen met de aannemer voor mijn praktijkpand in Dokkum. Genoeg redenen dus om de reis weer te maken


We doen tegenwoordig wanneer we met onze Volvo gaan, twee dagen over de reis. We overnachten dan in Flensburg in het 'Ellen hotel'. Een eenvoudige maar goede en schone overnachtingsplek met een prima ontbijtje. De beheerder kent ons inmiddels en we kunnen met en sms bij hem boeken met een reductie op de prijs, zoals die op booking staat vermeld.
Donderdag kwamen we aan in Nederland. Daar wilden we graag weer in hotel Prinsenhof maar dat was volgeboekt. We kozen daarna voor een B&B aan het water, iets wat we geen succes vonden. 's Avonds gingen we eten bij hotel 'de Hooidammen', een plek met speciale herinneringen en we namen er ook een selfie.



We vinden het altijd heerlijk om weer eventjes in de omgeving van 'De Prinsenhof' te zijn. Het is er werkelijk zo mooi.
Toen we vrijdag ochtend de zakelijke dingen hadden afgehandeld vertrokken we naar Greetje en Eliot in Dordrecht. Met Greetje gaat het na haar operatie gelukkig al een heel stuk beter en dat is een geruststelling. Met een kleine interne verhuizing kunnen we ook bij hen slapen en zo heb je ook even de tijd om bij te kletsen over van alles en nog wat. Het was heel gezellig. Eliot zijn zoontje was er ook, een heel lief ventje! Sinds hij heeft gehoord dat Greetje 'heit en mem' tegen ons zegt, noemt hij ons ook zo!! Eigenlijk net als vroeger, toen Gerrit in Dokkum door alle buurtkinderen 'heitie' werd genoemd. Hé 'heitie' riepen ze dan wanneer Gerrit na een l a a a a a nge werkdag in de auto kwam aanrijden. We vinden die benaming heel leuk en laten het  mooi zo.


Zaterdag was het de derde verjaardag van Julian en dat hebben we met elkaar gevierd. We hadden een mooi  cadeau voor hem gekocht, magnetische bouw elementen (Femke is tenslotte ook bouwkundige). Hij vond het cadeau heel erg mooi en hij heeft er prachtig mee gespeeld. Maar niets kon op tegen de Brio Kraan die hij van Greetje en Eliot kreeg. Die ging de rest van de dag overal mee naartoe en volgens mij heeft hij er ook bijna mee geslapen. Een schot in de roos!


Het was die dag heel mooi weer, een echte en bijna laatste nazomerdag, we konden heerlijk buiten zitten. De kleine Tobias had wel een beetje last van de wamte en of misschien ook wel van de drukte van die dag.


's Avonds toen wij weg waren moesten ze nog even een stukje met hem in de auto rijden. Daar werd hij heelijk rustig van en de volgende dag heeft hij zich weer voorbeeldig gedragen.

Zondag vierden we de vijfde verjaardag van ons bonus kleinkindje. Dat klinkt wat afstandelijk maar ik heb nog niet met de vader overlegd of ik zijn naam zo in mijn blog mag vermelden. Daar heeft de moeder ook iets van te vinden en daarom doe ik het maar zo, uit respect. Ook de foto heb ik een beetje bijgeknipt. Het verhaaltje erbij is wel heel leuk vind ik. Hij had een Lego cadeau van ons gekregen. Een zgn 'transformer'. Oh oh wat was hij er blij mee. 'Hoe wisten jullie dat ik deze wilde hebben?' ja daarvoor hebben we zo onze bronnen. Hij kreeg zijn cadeau tijdens een brunch in Villa Augustus net toen we allemaal achter ons gerecht zaten. 'Gaan we nu naar huis want ik wil zo graag met mijn Lego bouwen, was zijn vraag' Hij had een kommetje tomatensoep en ik zei tegen hem dat wanneer hij zijn soepje op had, we dan naar huis zouden gaan. Snel begon hij de soep op te lepelen. Na een aantal lepels keek hij me aan en zei...'mem, het (de soep) zakt niet!' is dat niet mooi!


Ik weet niet meer of hij zijn kommetje soep heeft leeggegeten maar 's avonds kregen we een foto  waarop hij heel trots zijn gebouwde transformer liet zien en een filmpje met daarin het transformatieproces. Heel leuk!
Zondagmiddag reden we weer terug naar Friesland. Nog even een kort bezoekje brengen bij mijn zusje in Heerenveen. Ook zij is net weer 'beppe' geworden om daarna door te reizen naar Dirk en Hiltje in Stiens waar we ook hebben geslapen. Daar hadden we nog een erg gezellige avond. Na het ontbijt op de maandag zijn we vertrokken en dinsdagmiddag kwamen we vroeg op de avond weer thuis aan.


 Gösta ligt op deze foto alweer lekker in zijn mandje, hij had een heerlijke week bij zijn liefste vrienden Fredrik en  Suzanne. Ze hebben heel goed op hem gepast. 

Nu pakken we voor langere tijd thuis de draad weer op. Ik ben weer herstellende van de covid (vermoed ik want een test hebben we niet meer). 

Ontvang een warme en vredevolle herfstgroet van ons en wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten