maandag 9 september 2024

Meer van hetzelde

Vandaag zijn we druk, druk! Gerrit ging vanochtend eerst weer zijn rondje lopen. Bij hem gaat dat heel goed en qua conditie en prestatie gaat hij nog steeds vooruit. Bij mij lijkt er op dit moment wat stilstand te zijn. Ik maak me er maar niet zo druk om. 40 Minuten bewegen denk ik dan en hoe snel en hoe ver het gaat dat is me een zorg. Zelf neem ik steeds 2 dagen rust voor herstel van de spieren, Gerrit loopt om de dag, dus dat zal het verschil wel maken. Na ons ontbijt gingen we lopen met Gösta. Je kunt aan hem merken dat hij het fijn vindt weer op bekend terrein te zijn. Hij huppelt weer mooi met ons mee.


Tijdens die wandeling door het Vångdalen passeren we altijd een manege, Gister waren daar een aantal kinderen lekker aan het paardrijden in de wei.

De tuin is nu bijna weer op orde. Vanochtend hebben we de takken weggebracht die tijdens de storm van de perenboom waren gewaaid. We hebben nog wat extra takken weggesnoeid om te voorkomen dat die ook nog afbreken met alle gevolgen van dien voor die oude boom.


Op de foto hierboven kun je goed zien hoe dik die takken zijn. Ik heb hier alle zijtakken al weggezaagd met de kettingzaag. De perenboom heeft twee hoofdstammen en je ziet dat het afgebroken deel rust tussen die twee stammen in. Het was nog even spannend hoe we die tak weg moesten halen. Tillen was geen optie, de tak is zo zwaar dat je hem niet kunt tillen. Uiteindelijk heeft Gerrit hem doorgezaagd en daarna met een dikke stok er een mep op gegeven. Je wilt namelijk niet dat er een deel van de tak omhoog veert terwijl je die kettingzaag nog in je handen hebt. Veiligheid voor alles, dat is ons motto. Het is gelukkig goed gegaan, het afgezaagde deel viel naar beneden en daarna konden we de stam omduwen. Zo bleven de heg en het hek gespaard.

Vandaag hebben we een omslag in het weer. Het is minder zonnig en ook kouder. Zou de herfst nu komen..... We zien de bomen al verkleuren. De bladeren verliezen hun glans en kleuren geel en soms al rood. Bovendien zie je per dag meer blad op de grasmat liggen.

Vandaag hebben we dus de takken van de perenboom in twee ladingen afgevoerd naar het stort. Daarna is Gerrit met de trimmer in de weer gegaan en heb ik het gras voor de derde keer gemaaid. Deze keer op stand twee, dat is de stand waarop we meestal maaien. Tijdens het maaien belandde ik met mijn hoofd in een andere perenboom. Ook deze hangt vol peren en ik heb het even op de foto gezet.

daar hangt zomaar een paar kilo peer


Het is echt een heel gewicht dat aan die takken hangt, geen wonder dat er wel eens iets afbreekt.

Het was alweer 18.00 uur voordat we naar binnen konden, ik denk nog een dag werk en dan zijn we weer brand meester in de tuin. Dan is er tijd voor andere dingen.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.......









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten