dinsdag 2 juli 2024

Gävleborgs län

 Het hardlopen zo op de vroege ochtend na het ontwaken en voor het ontbijt is wel even doorbijten. Maar kijk eens, wanneer je dan dit tegenkomt zo op de vroege ochtend...... dan bruis je ineens van de energie. 



Even later liepen we een deel van de route ook nog eens met Gösta maar die had andere plannen :-)



We zijn twee nachten op de natuurcamping gebleven, het was er zo heerlijk rustig. Langer blijven kon echt niet want we hadden tanken vol die leeg moeten zijn en tanken leeg die we graag vol willen hebben. Dus vanochtend de boel weer ingepakt en voor ons doen vroeg gaan rijden. 10.30 uur. 
We hoefden niet ver en we werden getrakteerd op een erg mooie omgeving in Gävleborgs län.


Het heuvelachtige landschap langs bovenstaande route is erg mooi vinden wij, lieflijk. Veel grote boerderijen, vers gemaaide en heerlijk groene weilanden, mooie meren, het was echt genieten vandaag. En de keuze tussen hoofdwegen en binnenwegen en wij kozen voor de laatste want we hebben nog steeds geen haast.



Ons uiteindelijke doel was Alfta. Dat is een klein stadje tussen Bollnäs en Ljusdal. Niks speciaals daar maar we hebben er een aantal keren eerder op de camping gestaan en je kunt er prima staan wanneer je niet in de grond wegzakt met je caravan :-) en herinneringen ophalen.

Achter de camping stroomt een kleine rivier en wat dan leuk is, is dat een van de stenen in de rivier helemaal is uitgehold door het instromende en uitstromende water. Je kunt er in zitten met een masserende waterstroom op je rug. 



Dit vinden wij het allerleukste aan Alfta.

al ziet ook deze er ook niet verkeerd uit.


De kuil waar wij ooit met de caravan in wegzakten omdat de aarde tussen de stenen was weggespoeld door hevige regenval in het voorjaar 2011 kunnen we nog steeds localiseren. Wat was dat een schrik toen maar wat een hulp kregen we aangeboden destijds, het kwam allemaal weer goed en de caravan was niet beschadigd. Nu zijn de gaten met grind gevuld en kun je er weer veilig staan. We proberen het vannacht nog weer eens uit.

En wat fijn dat 'WE' ons weer hebben kunnen herpakken en met 3-0 hebben gewonnen tegen Roemenië. Nu nog maar eens tegen Oostenrijk vinden wij, want we hebben flink gezichtsverlies geleden bij onze Oostenrijkse buren 😂

Tot zover weer, heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons!! Wordt vervolgd......









Geen opmerkingen:

Een reactie posten