woensdag 17 juli 2024

Kristinehamn

Afgelopen maandag gingen we naar Skövde. We hadden een boodschappenlijstje met dingetjes die je in de buurt niet kunt kopen. Bovendien konden we die maandag ook niet zoveel anders doen dan boodschapjes halen. We vergingen van de spierpijn! Het afgelopen weekend hadden we bij Fredrik en Suzanne in de tuin gewerkt. Gerrit en Fredrik bouwen een nieuwe altan en Suzanne en ik brachten een aantal tuinplannen tot realiteit. Hiervoor hadden we met name op de zondag mooi weer. 
De volgende maandag begon de dag 's ochtends met ons trainingsprogramma hardlopen. Maar oh oh.... zowel bij Gerrit als bij mij wilde dat die dag voor geen meter. Wat liep het zwaar. Ik kon maar net mijn programma uitlopen en bij Gerrit was dat niet anders hoorde ik na afloop. We hebben die dag daarom maar rustig aan gedaan en een dagje Skövde kwam ons dan ook niet slecht uit.

eerst maar even naar de Biltema een winkel voor 'doe-het-zelvers'

Dinsdag was 'het weer' een beetje beter en ook die dag hebben we rustig aan gedaan. 's Avonds begon het weer te regenen en soms valt het water met bakken uit de lucht. We kunnen bijna elke dag onze regenmeter wel legen. Ook vandaag (woensdag) is er veel regen gevallen. 

Vandaag is het met de spierpijn gelukkig een heel stuk beter, we hebben zelfs vanochtend weer een trainingsrondje kunnen lopen. Ik moest vandaag twee keer tien minuten en dan de volgende keer één keer 25 minuten. Daar moet ik nu nog even niet aan denken 😂.

Vandaag gingen we naar Kristinehamn met als missie een kijkje bij camperdealer Eriksson aldaar. Dat is eigenlijk een nevenvestiging van Eriksson in Stentorp, daar waar wij onze Bosse kochten. Met onze camper is alles goed en we gingen er dan ook niet naar toe om hem in te ruilen. Nee..... Gerrit wilde 'meten' en had dan ook zijn duimstok meegenomen. Wat hij wilde meten hoor ik je denken. Wel .... hoe diep de achterwielen in de wielkast zitten. Hij is van mening dat onze achterwielen te diep zitten, dat er eigenlijk achter al maximale druk op de vering zit. Dit heeft twee consequenties namelijk, weinig veerruimte meer over en het te diep zitten van de 'stödben' (de steunen die we uitzetten wanneer we stilstaan). We hebben besloten om straks wanneer we in Nederland zijn, nieuwe veren aan te laten brengen onder de camper zodat deze iets hoger komt te staan. De meting van vandaag wees idd uit dat onze camper ietsje dieper ligt dan de nieuwe in de showroom. Natuurlijk hebben we ook alle andere campers in de showroom van binnen bekeken. Allemaal mooi natuurlijk want nieuw ziet er altijd mooi uit. Toch blijven we bij de indeling zoals we die een paar jaar terug hebben gekozen.

Na ons bezoek aan Eriksson gingen we nog even door het centrum van de stad.

het stadshotel


We hadden vandaag heel slecht weer en dat drukt wellicht de impressie maar ik vind Kristineham's centrum echt helemaal niks. Het zag er verlept en troosteloos uit en winkelend publiek was er niet, veel winkelpanden stonden leeg. Wij wilden even een kopje koffie drinken en het was moeilijk een gezellige plek te vinden. Net toen we de moed hadden opgegeven zagen we vlak bij de plek waar we onze auto geparkeerd hadden een 'konditori' waar we nog even leuk hebben gezeten met een kopje koffie en iets lekkers.




Zo werd het dan toch nog een 'heerlijke' afsluiting van ons dagje Kristinehamn. Voorlopig hoeven wij daar niet meer naar toe!

Overigens zijn er in Kristinehamn natuurlijk ook mooie hoekjes. Zo is er bijvoorbeeld een Picasso sculptuur te vinden. Ja je leest het goed, een echte Picasso!! Wij zijn er niet geweest want het spoelde en daarom leen ik even een foto om je een indruk te geven van het kunstwerk.

geleend van Udda utflykter

Helemaal van Picasso is de sculptuur niet, hij is gemaakt door de kunstenaar Carl Nesjar in 1965 naar een maquette van Pablo Picasso. 

Ongeveer half zes waren we weer thuis waar ook de ene bui na de andere tegen de ramen tikte. We hopen op beter weer, niet alleen voor onszelf maar ook voor iedereen die hier op dit moment vakantie viert.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons, wordt vervolgd......

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten