zaterdag 20 juli 2024

Zomerse dagen en werken aan een nieuwe altan

Ik begin maar even bij de vrijdagochtend omdat ik die ochtend een mijlpaal heb bereikt. Direct na het wakker worden en voor het ontbijt trokken we beiden onze sportkleding aan om te gaan lopen. Die ochtend moest ik van mijn programma 'Get Running' voor de eerste keer 25 minuten aan één stuk rennen. In de trainingen van die week moest ik eerst 5-8-5-min daarna 10-10 minuten en dus vrijdag 25 minuten. Ik zag er tegenop als een 'dief tegen het hangen' (uitdrukking van mijn vader). Het positieve was dat het me lukte! Het ging niet snel maar wel met het gewenste resultaat. Gerrit ligt een week voor op mij en moest de hele week al 25 minuten lopen. Dat doet hij echter met heel korte pauzes er tussenin omdat zijn spieren nog steeds pijnlijk zijn. Volgende week doet hij week 7 nogmaals maar dan de 25 minuten aan één stuk.
Dan lopen we dus weer synchroon en dan maar hopen dat het mij wel lukt om drie maal 25 minuten te lopen.

Het hele weekend zijn we bij Fr en S aan het werk. Daar wordt een nieuwe altan gebouwd door Fr en G.


Vandaag zijn ze een heel eind opgeschoten en aan het einde van de dag is de altan bijna af. 


We hebben er al heerlijk op kunnen zitten want naast dat daar nu goed ruimte voor is met de nieuwe planken, is het ook nog eens prachtig zomers weer. Voor de honden is het aan de warme kant. Fr. en S hebben een luchtwarmtepomp en die kan ook koude lucht blazen. Speciaal voor de honden hebben ze die aangezet en zowel Gösta als Zevs liggen heerlijk onder de uitstroom van koele lucht. Sevs werd er zo blij van dat hij stiekem de zak met speciale beloningen van het aanrecht heeft getrokken en zich tegoed heeft gedaan aan de inhoud ervan. Gösta heeft ernaar zitten kijken. Toen S. de keuken in kwam zag Gösta haar aan met een blik van....' hier is iets gebeurd dat niet klopt en ik weet van niks!'

Suzanne en ik waren vandaag deels wel even het 'hulpje van'. Dat is niet erg hoor. We moesten even nieuwe schroeven halen. Gerrit en Fr. schroeven de altan onzichtbaar. Daarvoor gebruiken ze een hulpstuk waarmee je de schroeven schuin in de zijkanten kunt schroeven. Dat zijn dan speciale schroeven met een kleine kop. Wij vroegen aan de man van de plaatselijke bouwmarkt (ik meen dat hij Per heet) of hij deze schroeven ook in het assortiment heeft. 


Dat had hij niet..... wel betere. Wel...., zeiden wij in koor, betere daar gaan we voor. Suzanne rekende af en thuis ontdekten we dat één doosje schroeven wel 70 euro kosten. We hadden 4 doosjes meegenomen 😂. Niet te weinig dachten we nog. De schroeven doen het overigens heel best en de 'mannen' werken er sneller mee is de indruk van de 'vrouwen'. Fr. opperde nog wel even dat de schroeven zo bijna duurder zijn dan het hout van de altan 😅. Het was een heel geploeter zo in de brandende zon op hun zuidterras. We hebben er maar een emmer vol alcoholvrije biertjes gekoeld in ijswater naast gezet.
Suzanne en ik deden vandaag weer allerlei kleine klusjes in de tuin. We sloten de dag af met een gezellige bbq. Wat een gezellige dag weer.

heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons, wordt vervolgd........





Geen opmerkingen:

Een reactie posten