donderdag 18 juli 2024

Fordonsträff i Forsvik

Eindelijk had Gerrit de knoop doorgehakt en heeft hij nieuwe messen besteld voor zijn grasmaaier. Al tijden was hij niet tevreden met hoe de maaier zijn werk deed. Hij had de messen al geslepen en herslepen maar nog steeds geen mooie regelmatige grasmat na het maaien. Vorige week vond hij op internet een leverancier die hem nieuwe messen kon leveren. Twee stuks zitten er onder zijn trekker. Vijf dagen later lagen ze bij de ICA näre in ons dorp. Vanochtend snel de messen opgehaald en gemonteerd. In een floep en een sch....t was dat klaar en hoppa, toen de grasmat op en oh oh wat maait het mooi. En dat voor 40 euro (ik denk dan, voor dat bedrag kun je elk jaar wel nieuwe messen kopen, dat scheelt heel wat ergernis). Maar goed, we hebben nu een prachtige grasmat!!



Ik heb hem gevraagd om ook de kantjes te trimmen want dat vind ik zo mooi staan 😀 Het ziet er nu weer mooi verzorgd uit, zo kunnen we weer een weekje verder. 
Vandaag hadden we warempel mooi weer, geen drup regen gehad!!! En voor de komende dagen is de voorspelling ook goed. Heerlijk, weer even het zomer gevoel weer terug.

Deze week hadden we ook nog een mooi bericht. Mijn zusje belde en vertelde dat haar oudste dochter, mijn nichtje, een dochtertje heeft gekregen. Nu ik het neerschrijf denk ik daar wel even bij dat het woord 'gekregen' een eufemisme is want je krijgt je kinderen niet zomaar, je moet ze baren en dat gaat gepaard met bloed, zweet en tranen en nadien een golf van geluk. Ze heet Mirthe en het is een heel mooi meisje. 


Vandaag ging ik de ramen van onze erker aan de binnenkant zemen. Dat mondde uit op een klusje kozijn schilderen. De erker bevindt zich op de zuidkant van ons huis en staat vol in de zon (als deze schijnt). Bij het zemen van de ramen ontdekte ik scheuren in de verflaag buitenkant kozijn. Dat werd een klusje schuren, plamuren en schilderen. Maar mijn plamuur is nu op en het klusje nog niet helemaal klaar zodat ik er nog een dagje werk in moet investeren. Van schrik heb ik de andere ramen van de kamer maar niet meer gezeemd. Eén kozijn was me nu even genoeg. Wanneer ik het klusje kan afronden weet ik nog niet. De komende dagen zijn we weer bij F en S aan het werk.

En dan nog het uitje van vandaag. Na het avondeten pakten we de fiets om naar Forsvik te fietsen. Daar was namelijk een zgn 'träff'. Dat is een show van oude auto's in dit geval van voor 1973. Echte liefhebbers zijn we niet maar het was wel even een mooi doel voor een fietstochtje. De träff was van 18.00 tot 21.00 uur. Wij arriveerden rond een uur of acht. Toen stonden er nog best veel voertuigen op het sportterrein maar de eersten vertrokken ook al weer.

Hieronder nog een paar foto's van soms prachtig gerestaureerde auto's.







3 Katteruggen in bijzonder mooie staat

Een Borgward


Chevrolet

dit was echt wel de parel van de avond


naar ik meen een Cadillac


een Volvo PV 444 uit 1951 met de richting aanwijzer op het dak

Ik heb er verder geen verstand van of binding mee. Slechts dat er bij ons thuis een verchroomde en gestileerde vogel boven de schoorsteenmantel hing. Die was afkomstig van een 'Amerikaan' waar mijn vader destijds in reed. Die vogel mocht niet op de motorkap zitten dat was te gevaarlijk in geval van een aanrijding. Ik was toen nog maar heel klein en net toen die auto zich in mijn herinnering zou nestelen kocht mijn vader een DAF. Een personenauto van Nederlands fabrikaat, dat moest je steunen vond hij. Het lijkt mij een hele overgang zo van zo'n volumineuze Amerikaan naar een DAF 33. Of die DAF hem goed bevallen is daarbij heb ik zo mijn twijfels. Het was in elk geval zijn eerste en zijn laatste DAF.

Na ons bezoekje aan de 'Fordonsträff med veteranfordon' zijn we weer naar huis gefietst. Het was een heerlijk tochtje.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons!! Wordt vervolgd.....







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten