maandag 15 november 2021

Götakanal en Rosa Bandet


Ze zijn eigenlijk nooit heel mooi die door het voorraam van de auto genomen foto's.  Wat ik ermee wil laten zien is dat momenteel alle 'gruswegen' in onze omgeving worden gefreesd. Met het fresen wordt zo'n grindweg weer geëffend en vaak is dat heel noodzakelijk, ze zitten namelijk vaak vol kuilen en ribbels. Op de 'grusweg' die we gisteren (zondag) reden was de freesmachine net langs geweest, wij reden er als eersten overheen.


Wij waren met ons hondenvolk onderweg voor een wandeling langs het 'Götakanal'  We hebben deze keer de Muppets maar weer meegenomen. Het is geen doen om ze thuis te laten, ze willen echt zo graag mee. We hadden de indruk dat Fynn ietsje vitaler was dan gisteren maar misschien is de hoop de vader van de gedachte, dat kan ook.

Onderweg kwamen we langs een boerderij die de kuilpakken wel van het land had opgehaald. Ik schreef immers gisteren op mijn blog dat bij ons de boer ze op het land laat liggen. Bovendien heeft de boer van vandaag zijn pakken in rose plastic ingepakt. Volgens mij is het zo (maar 100 % zeker weet ik het niet) dat het rose plastic een kleine financiële opslag heeft die wordt afgedragen voor onderzoek naar borstkanker, Rosa Bandet heet dat. In de winkels zie je in deze periode van het jaar ook vaak producten met een verpakking in een rose variant, ook voor deze producten geldt zo'n afdracht van 1 kroon aan rosa bandet. Je kunt overigens zelf kiezen of je de normale variant koopt of de rose.


We hadden al een poos niet meer langs het kanaal gelopen, de vorige keer was het kanaal leeg en dat is niet echt een heel fraai gezicht. Vandaag liep het kanaal net weer vol water, je kon zien dat het niveau nog een eindje moet stijgen. De kanaal omgeving is geheel gesnoeid zodat het nu wat kaal oogt. Maar we weten he...snoeien doet groeien dus dat komt wel weer goed.


Kijk Gösta wilde graag even van het water drinken maar hij kon er niet bijkomen.

Meestal lopen we heen en terug langs het kanaal maar deze keer hebben we eerst thuis met onze Topo app een route uitgestippeld die langs het kanaal ging en daarna door het bos achter het kanaal. Een heel mooie route om te lopen. En dan kom je soms langs prachtige plekjes zoals hier....


Nu waarschijnlijk een zomerhuisje maar voorheen zal er een gezin hebben gewoond. Geheel afgelegen, de toegang is langs een smal looppad. En kijk ....dat hek, gemaakt zonder ook maar een spijker of schroef.
Zo halverwege de wandelroute stuitten we op kaalslag. Dat is altijd wat minder mooi en ongemakkelijk omdat je naast het moeilijke lopen over de boomstammen het zicht op de weg kwijtraakt. Dan moeten we ook vaak even de app openen om te ontdekken hoe het pad dan verder gaat en of we nog goed lopen.


Hier was het eventjes een paar honderd meter wat lastiger lopen maar voor de rest was het een prachtige route.


Een eenmaal weer thuis en na een bak voer en een slok water heb je er geen 'hond' meer aan. Heerlijk rustig!

's Avonds hebben we nog een film gekeken, 'Phantom Thread' en een soort van psychologisch drama. Het was een tip van Henk en Chang. We moesten na afloop nog wel even studie maken van de achterliggende gedachte van de film :-). Een film met heel mooi neergezette karakters, goed gespeeld.

Heb het goed en ontvang een hartelijke groet van ons!

Wordt vervolgd.....
 

5 opmerkingen:

 1. Ja het klopt, ik had het eerder gehoord dat die rose plastic verpakking een steun is aan rosa bandet.
  Lees dit artikel ook maar. Wel uit Finland, maar toch.
  https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/108476
  Wat heerlijk dat jullie zoveel keus uit mooie wandelingen hebben. Het is nu ook ideaal wandel weer, weinig tot geen insecten, niet te heet, en prachtige kleuren op de koop toe. En dan te bedenken dat hier in Nederland de besmettingen te keer gaan als gek: om me heen zie ik mensen die voorzichtig zijn en dubbel gevaccineerd en het toch krijgen. Alle vergaderingen en bijeenkomsten worden afgezegd, de verjaardag van mijn jongste kleinzoon met de directe familie gaat weer niet door. De ouders zijn bang besmet te raken en dan met het hele gezin verplicht in quarantaine te moeten. Dat komt slecht uit bij verhuizing, vitale beroepen etc.etc. Ook voor ons is het ook vrij link, ook al zijn we gezonde ouderen.
  Ziekenhuizen zitten weer vol en hartpatiënten en kankerpatiënten moeten weer wachten. Onze boodschappen worden weer thuis bezorgd. Wat dat betreft kan je beter op het Zweedse platteland zitten, veel veiliger. Daar kan geen lockdown tegen op.
  Sinterklaas viering wordt ook weer lastig…niet leuk allemaal maar er zijn ergere dingen..
  Ik ga wel, nu er weer niet zoveel in sociaal verband mogelijk is, met een groepje wandelen in de bossen om ons heen. Goed om er even uit te zijn en op een veilige manier anderen te ontmoeten. Wij doen niet verder dan 8 km, 2x per week. Dat is goed te doen. Ik vind het knap dat jullie elke dag zo ver wandelen, maar wel lekker en gezond als je toch ook de honden moet uitlaten.
  Groet, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jet, Leuk je reactie! Ik meende het al eens gelezen te hebben en ga het artikel zeker opzoeken.
   Ja wij wandelen hier veel en heerlijk en ja we hebben keuze zelfs nog meer dan dat we aanvankelijk dachten. De Topo GPS app helpt ons hierbij. Zo kun me mooi thuis de route bepalen en dan...lopen maar. Ik heb dit jaar veel gedoe gehad met knie en enkel en nu dat wat beter gaat wil ik ook graag trainen. Gerrit had rugproblemen en dan is lopen ook goed. Bovendien ben je lekker buiten en dat is heerlijk zo in de herfst.
   Wat is het vervelend dat de Covid nu weer zo uit de hand loopt in NL (en andere landen in Europa). Dat geeft toch weer veel beperkingen. Heel jammer dat al die familie dingen nu toch weer niet blijken te kunnen. Dat zijn juist die dingen die samenhang geven en kleur aan het leven. Bij ons in Zweden gaat het tot op dit moment goed. Maar ook hier komen strengere maatregelen zegt Tegnell. Binnenkort kan Gerrit zijn derde vaccinatie ophalen. Wij zitten nu overigens in het hol van de leeuw omdat we opnieuw pake en beppe gaan worden. We doen heel voorzichtig en willen natuurlijk zonder covid weer terug naar Zweden gaan. Sterkte met alles en ik hoop voor jullie dat het straks weer wat beter gaat en er meer ruimte komt om met elkaar weer dingen te ondernemen. Hartelijke groet Johanna

   Verwijderen
 2. Oei wat spannend! Hopelijk gaat het allemaal goed en kunnen jullie weer een kleinkind in de armen sluiten.
  Grijs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Roze plastic is inderdaad voor borstkanker. Er zijn ook groene pakken,die zijn voor prostaatkanker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha het rose daar had ik van gehoord, de groene dat weet ik dan nu ook. Dank voor je reactie Jaap!

   Verwijderen