donderdag 4 november 2021

....en een heel mooi beeld van de ondergaande zon




Zo we lopen het luie zweet er wel uit momenteel. Het is echt genieten van de lange wandelingen en het mooie is dat de enkel, de knie en de rug (G) zich er goed bij houden. Dat kunnen we achter ons laten gelukkig.
Na het ontbijt liepen we eerst naar Näs. Tot onze verbazing werd daar druk gewerkt terwijl het anders altijd een oord is waar de stilte ons tegemoet stormt. We hadden al gezien dat er grote ronde betonnen buizen bij de haven lagen en we vroegen ons al af waar die voor gebruikt zouden gaan worden. Wel er komt een nieuw stuk steiger bij de haven. Er was een kraan bezig met het scheppen van brokken steen in die grote betonnen buizen die in het water waren gezet. De kraanmachinist kon dat zo precies dat er geen brokje steen naast viel. Kristen (die ook bij ons grind heeft gebracht) voerde met zijn grote vrachtauto het steen aan. Het was er een drukte van belang. We hebben er even naar zitten kijken maar Fynn zat erbij te bibberen zodat we maar snel zijn doorgelopen.


We vervolgden onze wandeling langs de oever van het Vikenmeer, daar waar de zomerhuizen staan. Steeds met prachtig uitzicht over het meer.


Een eindje verder hebben we weer even op een bankje gezeten om te genieten van de stilte en van het uitzicht over het water.




Langs deze oever zijn twee locaties waar zomerhuizen staan. Die twee locaties zijn niet echt met een pad met elkaar verbonden. Uit het ene gebied loopt een pad dat ergens in het bos stopt, dan is er even niets dan bos en wanneer je je door dat bos heen urmt dan kom je weer op een pad dat je naar een badplaats van het andere gebied voert. Een heel mooi stukje natuur daar.

Dit is dan je uitzicht en daar werden we wel even stil van.

Kort hebben we even op een op het land geparkeerde steiger gezeten om daarna onze wandeling te vervolgen. 12,5 Km genieten was het vandaag.

Thuisgekomen hebben we de honden even laten schranzen want ze hadden een reuze honger gekregen. Daarna zijn we naar Karlsborg gereden om daar een paar boodschapjes te halen. Toen we Karlsborg inreden begon het al te schemeren, ja de dagen zijn al flink aan het inkorten hier bij ons. Boven het water van het Vättern en het Bottensjön hing een laagje damp. Bij de ondergaande zon gaf dat een prachtig beeld. Het lijkt net een schilderij maar het is toch echt een foto die ik vanmiddag heb genomen.


Ik vind dit geloof ik wel mijn mooiste foto ooit :-)

Wel dit was het weer voor vandaag. Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.......















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten