dinsdag 27 oktober 2020

Balletje balletje

Als je dan de cantharellen hebt geplukt dan moet je er ook nog wat mee doen. Schoonmaken met een kwastje en een mesje. Daar kwam ik vandaag pas aan toe omdat we gisteren een bezoekje brachten aan Pim en Jekke en daarmee de dag 'goed gevuld' was!
Vandaag dus het kwastje ter hand genomen en één voor één de paddenstoelen afgeborsteld en gelijk ook nog eens gecontroleerd op juistheid.


Ik heb geen foute exemplaren gevonden. Na het borstelen had ik een schaal vol met goud uit het bos. De andere helft van de oogst was meegenomen door Fredrik en Suzanne. 
Wij besloten ze te verwerken in een saus voor de courgette pasta. Knoflookje, uitje, paar champignons en de cantharellen, bestrooid met wat peper en zout en andere kruiden zowel vers als gedroogd en afgemaakt met een veganistische sojaroom. Dat was smullen vanavond!





Tijdens de maaltijd probeerden de honden het nog eens. Allemaal bij elkaar in het mandje met de maat small. 



Het past niet echt lekker meer maar heerlijk warm is het wel. Arvid en Gösta hebben het nog wel naar de zin maar Fynn is niet zo gesteld op de drukte in zijn mandje. Gelukkig kon hij nog wel het eigen zo door hem gewaardeerde plekje direct voor de kachel behouden.

Ze waren ook een beetje moe want ze doen tegenwoordig een aantal keren per dag een spel dat hen nogal hoofdbrekens kost. Greetje speelt 'balletje balletje' met hen. Eerst moeten ze netjes tegenover haar gaan zitten waarna er een overheerlijk beloningsbrokje  in een bekertje komt. Vervolgens verschuiven de bekertjes van plaats en ook dat proces wordt aandachtig gevolgd. Op een gegeven moment moeten ze dan het bekertje met het brokje erin met hun neus aanwijzen. Eén van onze drie honden is daar heel goed in...



en eentje wordt er heel moe van. Wie.... dat laat ik nog even in het midden. Maar kijk eens op bovenstaande foto hoe aandachtig ze zijn in het spel. Zo'n lekker brokje... dat moet tenslotte toch niet aan je neus voorbij gaan.


Wordt vervolgd......
 

1 opmerking:

  1. Haha! Greetje, jij bent echt *evil*.
    Die cantharellen zien er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen