vrijdag 16 oktober 2020

De laatste snee en onze held


Het leven thuis gaat nu weer zijn gewone gangetje. We leven in quarantaine en zitten nu in dag vier en voelen ons gelukkig prima. De quarantaine merken we bijna niet want we doen gewoon onze dingen in en rond het huis. Zo heeft Gerrit vandaag het gras, waarschijnlijk voor de laatste keer dit seizoen, gemaaid. Het wordt al aardig koud op de tracker, hij heeft zijn wintermuts er al bij op.


Eigenlijk was het grasmaaien en bladeren opruimen in één keer. Dat laatste dat zal nog vaak moeten want er hangen er nog heel wat aan de bomen. In het gras staan ook een aantal paddenstoelen, heerlijke Karl-Johans zoals het Eekhoorntjesbrood hier heet. Wij eten ze niet, ze zijn al te ver in hun ontwikkeling. Jaren hadden we er maar eentje maar nu met de nieuwe modder en de mest en het nieuwe gras staan er plotseling drie. Ik weet niet of dit nu een goed of een slecht teken is.


Gisteren zijn we naar Skövde geweest voor de boodschappen. We hebben er goed om gedacht steeds goed afstand van de anderen te houden. We moesten o.a. hondenvoer kopen, het merk dat we gebruiken is alleen in Skövde te verkrijgen. We hebben ook wat speeltjes voor onze grote vriendelijke reus gekocht.
Hij is nogal een held :-) Het nieuwe speeltje is een bal met gaatjes erin. Hierin kun je brokjes stoppen die er met het rollen van de bal weer uit vallen. Arvid had het direct door en duwt met zijn neus de bal over de keukenvloer ondertussen genietend van de brokjes die eruit vallen.
Gösta kijkt ernaar en neemt afstand. Hij vindt die bal heel erg eng. Die harde bal maakt namelijk veel lawaai op de vloer. Die brokjes die lokken hem wel en steeds wanneer Greetje (die nu even bij ons is) de bal vult staat hij verlekkerd naar die brokjes te kijken. Hij wil dan heel graag vriendjes met haar worden maar niet met die bal.


Na zo een beetje naar die bal te hebben gekeken wil hij heel graag weer naar buiten. Daar draaft hij dan in volle galop de frustratie er even uit in onze tuin. Hij kan steeds sneller. Gisteren liep hij achter Fynn aan die plotseling stil bleef staan. Met een grote sprong, sprong hij over Fynn heen.


Tijdens onze reis zijn de honden voor het eerst in hun leven in een pension geweest. Dit hondenpension is gevestigd in Mölltorp. De dames van de weefclub hadden mij dit pension geadviseerd toen ik hen vroeg of er in de buurt ook een goed hondenpension te vinden was. Het pension wordt gedreven door Christin en zij heeft veel liefde voor de honden. In haar pension worden in het weekend ook politie honden opgevangen. Bij terugkomst zien onze honden er goed uit en... zijn ze erg blij ons weer te zien. Dat laatste gold overigens ook voor mij. Elke dag moest ik wel aan hun denken en 's nachts droomde ik er over.
Gelukkig is alles heel goed gegaan. Toen ze weer thuis waren hebben we de honden eerst gewassen, flink tanden gepoetst en gekamd. Dat vinden ze allemaal niet zo fijn maar nu zien ze er weer fantastisch uit.We hebben zelfs het idee dat Gösta in de twee weken nog verder is gegroeid. Hij heeft nu een schofthoogte van wel 80 centimeter en hij kan ruimschoots over de tafel heenkijken. Hij past al niet meer helemaal op zijn kleedje....of moet ik zeggen helemaal niet.

daar ligt ie dan, onze held!

Ondertussen hebben we alle dingen die je zoal doet wanneer je van een vakantie thuiskomt weer gedaan. 
Nu is het weekend, geniet ervan! Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij!


Wordt vervolgd...... 

2 opmerkingen:

  1. Leuk jullie belevenissen weer te kunnen volgen. En gelukkig dat jullie vooralsnog gezond terug zijn gekomen uit Griekenland. Geniet van de herfst!

    Groet,

    /Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We genieten zeker van de herfst en zijn tot op dit moment gezond dus het lijkt te zijn gelukt om gezond weer thuis te komen allemaal. Blij dat we dit hebben kunnen doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties

Bloggen is in principe geen eenrichtingsverkeer. Het reageren op een post of op een reactie op een post maakt een blog levendig. Reacties worden daarom erg op prijs gesteld!
Al enige tijd is het bijzonder lastig om reacties op mijn blog achter te laten zeker wanneer je geen blogger profiel hebt.
Daarom heb ik nu een mogelijkheid tot reageren toegevoegd om het achterlaten van reacties soepeler te laten verlopen. Deze mogelijkheid maakt gebruik van Facebook. Onder je FB profiel kun je nu een reactie schrijven en deze gemakkelijk plaatsen. Dit lukt ook vanaf je tablet of je mobiel. Het kan zijn dat je bij het plaatsen wordt gevraagd om in te loggen op je FB. Dit kan door je wachtwoord in te toetsen en vaak ook met je vingerafdruk herkenning. Je reactie komt niet automatisch op FB te staan, wil je dit dan kun je dat aanvinken. Misschien ten overvloede, ik kan je wachtwoord natuurlijk niet zien noch krijg ik automatisch toegang tot je FB pagina door het plaatsen van je reactie, we worden ook niet automatisch FB vrienden doordat je reageert.
Natuurlijk kan het reageren ook nog altijd op de Blogger wijze plaatsvinden, de keuze is aan jezelf.
Ik hoop je in een reactie te mogen ontmoeten.

hartelijke groet, Johanna