maandag 8 januari 2018

Wandeling langs het Viken....van blauw naar grijs.....

Tijdens onze wandeling langs het Viken sloeg het weer om en wij waren daarvan getuige. Toen we onze wandeling begonnen scheen de zon nog volop. We kregen het zelfs warm tijdens het lopen. Echter in de verte zagen we de lucht veranderen van mooi helder onbewolkt blauw naar grijs.


De bovenste foto is mijn eerste foto. Je ziet de lucht is meer blauw dan grijs.


Dit is de volgende foto, genomen niet heel lang na de eerste foto. Hier zie je meer grijs dan blauw.

Deze foto vind ik zelf de mooiste van vandaag. De zon doet nog even zijn best om door de wolken heen te schijnen.
Het gehele Viken is nu bedekt met ijs.  De ijslaag is nu enige centimeters dik. We hebben nog maar niet geprobeerd erop te staan.

Deze foto toont werkelijk het laatste zonnestraaltje van vandaag. Nog net eventjes vastgelegd!
Het bos langs het Viken is eigenlijk een vakantiepark. Park is dan een groot woord, in het bos staan vakantiewoningen, dat is een meer passende omschrijving. Blijkbaar is het niet heel erg druk bewoond op dit moment. We kwamen nog een andere wandelaar tegen en er was steeds een autowielspoor in de sneeuw.

We hebben vandaag 2.5 uur gewandeld. Dit is mijn laatste foto, genomen vanaf het paadje door het Vångdalen vlak bij ons huis. Je ziet de mist door het dal trekken. We konden merken dat de lucht meer waterdamp ging bevatten. Terwijl de werkelijke temperatuur wat omhoog ging voelde het kouder aan. Thuisgekomen konden we het dal door de mist heen niet meer zien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten