zondag 7 januari 2018

Heerlijk winterweer......

Zaterdagochtend werden we wakker met een prachtig zonovergoten landschap. Dat de zon nog bestaat.....dat was ik bijna vergeten na al de regen en harde wind in Nederland. Maar zaterdag was het  een feest!! Op deze foto zie je de zon heel mooi schijnen op de bossen in het Vångdalen achter ons huis.

 Dat nodigt natuurlijk uit voor een wandeling. Die hebben we gemaakt in het bos voor ons huis. Daar kunnen we naar Källebacken lopen alwaar je een prachtig uitzicht hebt over het Viken meer. In het bos voor ons huis wordt bij veel sneeuw een langlauf route uitgezet die verlicht kan worden. Zover is het nog niet, dit is de laatste jaren ook niet aan de orde geweest.
Helemaal doorlopen tot het hoogste gedeelte van het uitzichtpunt lukte niet. De met sneeuw overdekte en daardoor topzware bomen versperden de weg. We vonden het niet erg, het was een schitterend gezicht al die poortjes. Uiteindelijk was dit de traktatie!
Thuisgekomen heb ik een lekkere appeltaart gebakken in de overschaal voor warme gerechten. De springvorm ligt thuis in Nederland. De volgende keer maak ik hem mooi rond maar voor vandaag kon het zo gelukkig ook. Ik vergat hem natuurlijk weer even te fotograferen toen hij klaar was. Daarom even een foto van een zielig aangesneden stuk. Maar je kunt er wel vanaf zien hoe lekker hij geworden is. 

Nu ik toch zo lekker huishoudelijk bezig was op de zaterdagmiddag heb ik ook twee nieuwe kussenslopen voor op de bank in de keuken gemaakt. Hiervoor hadden we bij de Ikea een mooi passend stofje uitgezocht. Tussen de bedrijven door hebben Gerrit en ik met een toppermatras voor ons bed door het huis gesleept. Die hadden we nl ook nieuw bij de Ikea gekocht echter tijdens het opmaken van ons bed 's avonds laat moesten we die nog uit de verpakking halen. Daarbij kwamen we er achter dat het ding verschrikkelijk stinkt. De hele nacht werden we wakker van een penetrante lucht. Gerrit is van ellende uiteindelijk het bed uitgevlucht en heeft een paar uurtjes in de woonkamer gezeten. Dus de volgende dag de matras eerst maar eens buiten neergelegd om te luchten. Echter...vanwege het heerlijke winterweer vriest het buiten en onze matras bevroor helemaal in plaats van dat hij luchtte. Daarom de matras maar weer binnen neergelegd, voorzichtig tillend om te voorkomen dat hij zou knappen. De rest van de dag heeft de matras op de eetkamertafel in de woonkamer gelegen en aan het einde van de dag konden we hem weer naar boven tillen. Hij ruikt ietsje beter nu maar hij is er nog niet helemaal. Maar dit allemaal terzijde.... Na het bakken van de appeltaart en het intermezzo met de matras had ik dus de kussenhoesjes gemaakt. die staan volgens mij wel mooi op het bankje in de keuken. De kleur blauw is precies dezelfde kleur blauw als die we op de muur van de keuken hebben. 

Daarna hebben Suzanne en ik samen een aflevering van 'Fröken Frimans Krig' gekeken. We doen dit als een soort luisteroefening en de woorden die we niet kennen zoeken we op. Zo verstaan we steeds meer van de taal. 
Zondag opnieuw een heerlijke wandeling gemaakt. 2 uur door het bos gelopen. Deze keer het bos bij Fräckestad.De lange ijspegels hangen als dolken aan de dakrand :)


1 opmerking:

  1. Prachtige foto´s! Wat ziet de wereld er veel mooier uit als de zon schijnt hé! Leuk om te zien dat mijn blog onder jullie favorieten staat op jullie computer! ☺

    BeantwoordenVerwijderen