dinsdag 11 augustus 2020

Een hek

Aan het einde van de warme zondag zag de lucht er zo uit! Fantastisch wat een tekening. Dan denk je bijna dat er regen uit gaat komen maar dat was niet het geval. Het is weer kurkdroog in de tuin. Onze kwetsbare nieuwe plantjes geven we af en toe een scheutje water uit eigen bron. Het nieuwe gras hebben we tot nu toe niet gesproeid maar het wordt her en der al een beetje geel. Ik denk dat morgen de sproeier er wel even overheen moet.

Die lucht dat was dus de zondagavond. Maandag zijn we even op stap geweest naar Skultorp. Onderweg zagen we op diverse plaatsen de combines al over het land gaan om het graan te oogsten. Dat is altijd alweer een teken dat de zomer over z'n top heen is. We zitten al in de periode van het aftellen.


Gerrit en ik waren maandag de hele dag wat van slag. Femke en Louis moesten die dag voor een specialistisch onderzoek naar de gezondheid van de baby. We hebben daarover allen heel veel zorgen. Daarom gingen we er samen ook even op uit, om zo de dag wat om te krijgen. 

Vandaag dat is dus dinsdag, zijn we weer wat actiever. Dat heeft een oorzaak. Vanochtend toen Gerrit met de honden in de tuin was vloog Gösta de weg op naar Inger toe. Inger is 84 en heeft een klein hondje, een poedel. Het lijkt Gösta wel wat om daarmee te spelen, de Muppets die liggen maar wat op de altan, daar is geen lol aan te beleven. Wij vinden het niet fijn wanneer hij de weg opvliegt. Dat is te gevaarlijk en we willen geen ongelukken en bovendien willen we ook niet dat hij bij Inger opspringt want dan houdt zij het niet op de been. Stel je voor daar moet je niet aan denken. Daarom zijn we vandaag naar de bouwmarkt geweest om materiaal te gaan halen voor het hekwerk zodat hij de weg niet meer op kan en niet naar andere honden kan blaffen. We hebben deze gebeurtenis maar geïnterpreteerd als een duidelijke waarschuwing. 

En ja zo zit hij dan vandaag in de tuin en hij ziet er wat verdrietig uit zo aan de lange lijn.




Daar ligt dan het aanstaande hekwerk op de aanhanger, zomaar weer een nieuw project.


En dan na de thee gelijk maar los zodat hij zo snel mogelijk weer lekker in de tuin kan spelen en niet meer aan de lange lijn hoeft.



Dit is dan de plek waar het hekwerk gaat komen. We zijn nu na een paar uurtjes werken zo ongeveer op de helft en hopen het morgen af te ronden. Voor een foto was het helaas te donker. Mooi is het niet echt een hek maar veilig wel en daar gaat het om.



Wordt vervolgd....




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten