maandag 25 september 2017

Afsluitende bezigheden....

 Onze twee weken nazomeren zitten erop. Nazomeren is een groot woord, eigenlijk was het al meer een herfst vakantie. Achteraf gaat het veel te snel. Zo de laatste dagen voor vertrek naar Nederland begint het opruimen en schoonmaken. Een poosje hebben we nagedacht over de winterberging van onze caravan. Deze zomer hebben we hem meegenomen naar Zweden vanuit de gedachte daar een klein tochtje te kunnen gaan maken. In Nederland hebben we een prima plek voor winterberging echter dit zou betekenen dat we hem volgend jaar weer mee moeten nemen naar Zweden. Eigenlijk onnodig gezeul met de caravan met veel kosten voor reizen en ferry. Maar...hoe kom je zo snel aan een winterberging voor de caravan in Zweden? Gerrit en ik hebben in Karlsborg al eens wat rondgekeken maar hier hebben we niet direct iets kunnen vinden wat op een winterberging lijkt.  Op een gegeven moment dacht ik 'Durf te vragen'. Ik ben lid geworden van een FB site Undenäs en heb hierop een oproep gedaan over informatie over winterberging. Hierop kreeg ik al direct een aantal reacties. Eentje over winterberging in Forsvik in de oude timmerfabriek en eentje in Möltorp in een lege machinehal. Die laatste is het geworden. Het lukt prima om de caravan zaterdagochtend te brengen, tegelijkertijd zouden er nog een caravan en een boot worden gestald in de toen nog lege hal. Dus snel de caravan helemaal schoongemaakt van binnen en buiten en goed in de was gezet. De hal ligt niet in het dorp zelf maar er een beetje buiten. Een lekker gevoel dat dit nu klaar is en het scheelt een flink gezeul met de caravan naar Nederland en volgend jaar weer terug.


 In Möltorp gelijk ook even onze boodschapjes gedaan. We nemen altijd wat kaas en muesli mee terug. Grenzend aan het parkeer terrein van de ICA was iemand een nieuwe garage aan het bouwen. Het is altijd leuk om te kijken hoe de constructie in elkaar zit en voor ons geldt bijzondere interesse voor een garage omdat we die zelf ook willen bouwen naast ons huis. Voor Gerrit dus wat foto's gemaakt van de constructie.
 Zondagochtend vroeg zo rond 6 uur in de ochtend zijn we vertrokken. We hebben een goede reis terug gehad. Het eerste deel verliep vlekkeloos. In Zweden was het prachtig weer en op de Öresundbrug hadden we een mooi uitzicht over het water.


 In Duitsland hadden we file bij Hamburg en Bremen. Dat heeft met elkaar 2 uur extra reistijd genomen. In totaal hebben we er deze keer 14 uur over gereden.
Thuisgekomen was er dorpsfeest gaande in de Westereen. Een harlekijn en een tent voor de deur. Vrijdagavond was er een besloten concert Zaterdagavond hadden we een bbq met de buren in onze straat en zondag was er een groot vuur waar zelfs de brandweer nog eventjes op afkwam.

 Het aftellen naar ons volgende verblijf is weer begonnen. Eind oktober gaan we weer en we kijken daar nu al naar uit.

1 opmerking: