dinsdag 24 oktober 2017

En daar gingen we weer....

Het is oktober en herfst en de bladeren vallen van de bomen. Dat betekent in Zweden, waar we op en rond ons erf zo ongeveer 20 bomen hebben staan, dat de gehele grasmat onder een dikke laag bladeren ligt. Daarom gaan we elk jaar om deze tijd naar Zweden om bladeren op te ruimen. Gerrit heeft al snel even berekend dat het per jaar zo ongeveer gaat over 30 kuub bladeren. Te veel om met een karretje af te voeren. We deponeren de bladeren in de greppel achter ons huis, daar kunnen ze vergaan, maar dat proces gaat niet erg snel. 
Vanmorgen zijn we om kwart voor zes vertrokken. Onze reis ging voorspoedig, geen file in Duitsland (hoera!!). Rond 11.00 uur op de boot en 12.00 uur in Denemarken. Tot 15.28 verliep onze reis zonder problemen. Ik werd er zo enthousiast van dat ik eventjes een foto maakte van de A4, de weg van Malmö naar Stockholm, dus een belangrijke verkeersader. Na de intense drukte op de Duitse autobahn is het een verademing om zo heerlijk rustig en overzichtelijk te kunnen rijden. Echter.... je snapt het al, te mooi om waar te zijn, ....ik had de foto koud genomen of we stonden stil. Een ongeval. Een personenauto was in de middenvangrail gereden. Het verkeer stond helemaal stil aan beide kanten van de weg. Het heeft ons maar liefst 45 minuten gekost (gelukkig hebben we vakantie).


 Zo heerlijk rustig, je zou toch zeggen er kan niks gebeuren hier zo op de A4!


In het verslagje van de politie staat niet of er ook iemand gewond is geraakt. We hopen maar van niet.
Het grootste deel van de reis konden we bij daglicht afleggen. Vanaf Hjo was het donker. Dat is altijd opletten met wild op de weg. Ook deze keer was het weer bijna raak. Een dikke vos met een beste buit in de bek stak zonder uit te kijken de weg over. Gelukkig verliep het allemaal goed en konden wij evenals de vos met buit zonder problemen de weg vervolgen. 19.00 uur waren we in Undenäs. Heerlijk! Suzanne had de pizza's al bijna in de oven staan. Dat is nog eens thuiskomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten