dinsdag 13 juni 2017

Morgen nog wat detaillering.....

De grote dingen zijn nu gedaan in de keuken. Nog wat detaillering en dan is het klaar.  Op de onderstaande foto is de ruimte te zien die in de oude keuken werd afgedekt door de bovenkastjes. Wij wilden niet meer een wand vol bovenkastjes en moesten dus een oplossing bedenken voor het te korte plafond. 


 Dat hebben we op deze manier gedaan. Van MDF een los deel gemaakt waarin spotjes zijn aangebracht. Zo heb ik mooi licht op mijn aanrechtblad.


 Hier even een detailfoto. Gerrit heeft er nog even een sierlijk randje aan gefreesd.
 Gisteren hebben we ook de verlichting en de stopcontacten in en naast en onder het bovenkastje aangebracht. Volop licht in onze lichte keuken dus.
 Met het weer wil het niet zo vlotten als met onze keuken. Donker grijze wolken drijven langs de hemel en af en toe valt er een dikke bui uit. Tegen de avond wordt het meestal ietsje beter. Gisteravond is Suzanne nog een stukje wezen fietsen op haar nieuwe fiets.
 Vanmorgen is Gerrit begonnen met het tegelen boven het aanrecht. Hiervoor moest hij eerst het deel planken boven de oven wegzagen. Om dat te kunnen doen moesten we opnieuw de afzuigkap demonteren. Intussen zijn we daar heel handig in geworden.

 Hier zie je in beeld wat ik bedoel te vertellen. Een deel van de planken is weggezaagd en in dit deel heeft Gerrit eerst een dun plaatje triplex geschroefd om zo de tegeltjes gelijk met de planken te krijgen. Anders zit je zo tegen de uitgezaagde rand van de planken aan te kijken en dat is niet zo mooi.
 Mijn mooie nieuwe keuken stond vandaag weer helemaal op de kop. Hier zie je de tegeltjes geplakt.

 Aan het einde van de dag hebben we ze gevoegd en het aanrecht afgekit. Het is de bedoeling dat er nog twee planken naast de bovenkastjes komen. Daarop kan ik dan wat gezellige dingetjes zetten.


 Zelf heb ik vandaag verlichting gemonteerd in buffetkast in de keuken, de klok opgehangen en een band met strik gemaakt voor het gordijn voor het grote raam en Gerrit geholpen met het plakken en voegen van de tegeltjes.

het is nu kwart over 12 en de orde in de keuken is weer hersteld. Morgen nog wat kleine klusjes en dan zijn we hier klaar. Een grote klus geklaard.

1 opmerking: